Afbeelding

Spoedzorg tandarts niet in Alrijne, maar bij de SpoedPoli ertegenover

Algemeen

De tandartszorg voor spoedeisende gevallen is niet in het Alrijne Leiderdorp, maar bij de SpoedPoli Leiden aan de overkant. Een woordvoerder van het ziekenhuis laat dat weten naar aanleiding van eerdere berichtgeving.

Na een motie over de tandheelkundige zorg in het weekend, stuurde het college van burgemeester en wethouders een antwoord naar de raadsleden waarin ze aangeeft dat de zorg is verplaatst van Amsterdam naar Leiderdorp. ‘Per 1 januari 2024 is de spoedzorg in het weekend in het Alrijne Leiderdorp georganiseerd. Alle 11 tandartspraktijken in Katwijk moeten zich hierbij aansluiten.’

Dit blijkt niet correct. ‘Naar aanleiding van deze berichtgeving krijgen wij bij Alrijne veel telefoontjes van patiënten, die dus niet bij ons terecht kunnen en we moeten doorverwijzen’, zegt Charlotte Slagter, Hoofd communicatie Alrijne. ‘Dat vinden we vervelend voor deze patiënten.’ De tandartspraktijk staat helemaal los van het ziekenhuis, laat Slagter desgevraagd weten.

De spoedzorg is vanaf 1 januari ondergebracht bij de SpoedPoli Leiden, aan de Simon Smitweg 14 in Leiderdorp. Patiënten moeten eerst bellen voordat ze langskomen. Dat kan op telefoonnummer 0900-8602. Wie na 23.00 uur spoedzorg voor het gebit nodig heeft, wordt doorverwezen naar spoedzorg Den Haag.

Uit de krant