Vragen over paaltjes in centrum | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: DURF

Vragen over paaltjes in centrum

De nieuw geplaatste paaltjes in het centrum van Katwijk aan Zee roepen vragen op bij DURF. De partij vindt dat de paaltjes ervoor zorgen dat het Emmaplein wordt afgesloten van de rest van het centrum. DURF roept het college van burgemeester en wethouders op de paaltjes te verplaatsen, of te verwijderen.

Het vernieuwde centrum is niet meer toegankelijk voor auto's. Ondernemers kunnen hun winkels bevoorraden tussen 07.00 en 12.00 uur. Daarna zorgen pollers in het wegdek ervoor dat auto's het centrum niet meer in kunnen. Daarnaast zijn voor het Emmaplein op de Voorstraat een schuine rij, vaste paaltjes geplaatst.

'Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het plein nog minder aantrekkelijk wordt voor bezoekers, terwijl de aantrekkelijkheid de afgelopen jaren al fors verminderd is', schrijft DURF in een brief aan het college. De partij is ook bang dat de nieuwe situatie 'gevaarlijke situaties oplevert' voor fietsers en voetgangers. Op het plein en in de Princestraat zouden fietsers 'te snel rijden'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>