Rijnvogels verslikken zich in hekkensluiter Argon | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Gerard Aafjes knalt weg en Robbin van Dijk komt niet aan de bal. | Foto: PR
Gerard Aafjes knalt weg en Robbin van Dijk komt niet aan de bal. | Foto: PR
Sport

Rijnvogels verslikken zich in hekkensluiter Argon

Mart Spierdijk kwam, zag maar overwon niet. De invaller die een kwartier voor tijd zijn opwachting maakte had de zege voor de thuisclub op zijn hoofd maar mikte van heel dichtbij over. De 18-karaats voorzet van Jaap van Duijn werd hiermede niet verzilverd en bleven de vogels op een teleurstellende 1-1 steken.

Op papier leek het een makkelijke middag voor de Katwijkers te worden. Hekkensluiter Argon zou een niet al te lastige horde moeten zijn maar de realiteit pakte anders uit. De blauwen uit Mijdrecht zullen de degradatie vrijwel zeker niet meer ontlopen en leken indachtig hun lot vrijuit te voetballen.

De gastheren speelden in een gewijzigde formatie. Om uiteenlopende redenen ontbraken Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Kevin Wijmer, Ivailo Staal, Arno Dijkstra en Jaap van Duijn in de basiself. De Twee laatst genoemden zouden later in het duel hun opwachting nog maken. De lang geblesseerde Lesley Kluivers mocht eindelijk in basis starten.
De vogels begonnen voortvarend en binnen zes minuten lag de bal al achter doelman Romero Antonioli. De kopbal van Robbin van Dijk op aangeven van Jim Havenaar priemde tegen het vijandelijke nylon. Dus leek op dat moment de weg al geopend naar een ruime zege. Leek want daarna stokte het bij de thuisclub en de Argonauten antwoordden vrij snel met een tegentreffer van Ian Refos wiens schot enigszins van richting werd veranderd en Wesley de Ruiter ook mocht vissen. De opponent voetbalde goed mee en de thuisclub die de hoogste versnelling en het niveau niet wist te vinden verzuimde voor de thee op voorsprong te komen. Een dieptepass van Romano van der Stoep bracht Ryan Lugtigheid voor de uitlopende Antonioli doch de Rijnvogel lobde het speeltuig naast het gapende doel.

Direct na de thee waren het de gasten die een paar keer op de poort van De Ruiter rammelden maar de Katwijkse doelman hield deze samen met zijn troepen voor hen gesloten. Aan de overzijde leek het tot aan de zestien allemaal wel te gaan met de formatie van trainer Simons maar de goede bedoelingen verzandden soms in besluiteloosheid. In hachelijke situaties bleven routinier Gerard Aafjes en de zijnen overeind en Antonioli liet zich ook niet meer passeren. Anderzijds mocht de thuisclub niet mopperen dat Argon slordig met een mogelijkheid op de 1-2 omsprong. Het venijn zat echter in de Katwijkse staart toe men pas hevig aandrong en de Mijdrechtse muur wankelde. Een kopbal van Arno Dijkstra ontbeerde vaart en kracht, de eerder vermelde kopbal van Mart Spierdijk had er op zeker in gemogen en na een schot van Romano van der Stoep was de rebound van Antonioli niet aan Robbin van Dijk besteed. Het slotoffensief bleef zonder rendement. 'Een teleurgestelde supporter: 'Waarom gingen ze zo laat pas écht voetballen?'. De onbeantwoorde huiskamervraag van de dag.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>