Henny Schaap aan een van de bars in zalencomplex 'In Duyn'. | Foto: Aad van Duijn
Henny Schaap aan een van de bars in zalencomplex 'In Duyn'. | Foto: Aad van Duijn Foto: Aad van Duijn

Huys te Britten nieuwste loot aan horecatak Henny en Janny Schaap

Algemeen

Jannie en Henny Schaap, ras-horecaondernemers, zijn sinds bijna twee maanden naast de strandpaviljoens Het Strand, Beachclub Zomers en viskiosk Vis & Zo op het Andresplein nu ook uitbater van het voormalige Huys te Britten op Camping De Noordduinen. De nieuwe onderneming krijgt de naam In Duyn. 'De naam In Duyn ervaren we als een knipoog naar ons strandpaviljoen Het Strand in de nabijheid van de Witte Kerk. Tevens onderstreept het de verbinding qua uitstraling en kwaliteit die we nastreven.'

Door Aad van Duijn

Henny Schaap is inmiddels een leven lang actief in de horeca. Al als jongetje op de lagere school wist hij dat daarbinnen zijn werkterrein zou komen te liggen. 'Het voelt dan ook een beetje als het invullen van een passie,' vertelt hij. 'Als elfjarige startte ik met de koksopleiding en ben altijd gegrepen gebleven door de combinatie van het gastheer zijn en het bezig zijn met het creëren van kwalitatief goed en betaalbaar eten.'

De inmiddels 52-jarige Katwijker startte in 1995 Het Strand. Destijds nog een strandpaviljoen met de verhuur van cabines en strandstoelen en het verkopen van versnaperingen in het paviljoen. Samen met zijn vrouw Jannie bouwde Henny de strandbedrijven uit tot ware horecagelegenheden.

Zalencomplex

Bij deze bedrijven kwam op 1 februari van dit jaar het voormalige Huys te Britten. 'De Molencaten Groep zocht voor het bijzondere en duurzame gebouw op het Molencaten Park Noordduinen een professionele uitbater. We werden benaderd met de vraag of we het restaurant, de drie zalen en de snackbar wilden gaan exploiteren,' zegt Henny.

'Uiteraard hebben we daar goed over nagedacht voordat we een positief besluit namen. Voor bruiloften, partijen en vergaderingen in de diverse ruimten zijn we geopend. Dat geldt ook voor het restaurant, zij het dat we daar nu nog vier dagen per week open zijn. Met ingang van het komende seizoen worden er dat zeven dagen per week.'

Henny en Jannie zijn direct begonnen met de veranderingen in het gebouw. 'De uitstraling was enigszins gedateerd, vandaar dat we de ruimten voorzien hebben van nieuwe kleuren en deels een nieuwe inrichting. Een ontwikkeling die we de komende weken nog voortzetten.'

Henny: 'Het belangrijkste is dat we een interessante en niet te uitgebreide menukaart in het restaurant maakten, waarin onze uitgangspunten herkenbaar zijn: kwalitatief goed en zoveel mogelijk huisgemaakte producten. Onze chef-kok van de strandpaviljoens neemt In Duyn het voortouw.'

Beleving

'Kenmerkend voor ons restaurant, en dat geldt ook voor de zalen die voor bijeenkomsten, recepties en bruiloften benut kunnen worden, is dat de gast het gevoel heeft centraal te staan en iets bijzonders te beleven. Een voorbeeldje: we verkopen straks in ons restaurant 50 soorten bier. Maar het belangrijkste is dat onze producten zoveel mogelijk huisgemaakt zijn en met liefde bereid en opgediend worden.'

Henny geeft aan plannen te hebben met de snackbar die onderaan het gebouw gesitueerd is. 'Deze snackbar gaat een sterk assortiment bieden. Van gekroonde Amsterdamse frieten tot alle lekkere snackbar-producten. We streven ernaar dat straks de Katwijkers hier naartoe komen voor hun snacks.'

Uit de krant