Paniek in de Wilhelminaschool | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Een aantal leerlingen van de Wilhelminaschool die betrokken zijn bij de film METIS.
Een aantal leerlingen van de Wilhelminaschool die betrokken zijn bij de film METIS. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Paniek in de Wilhelminaschool

Wordt de school gehackt door een cybercrimineel? Eigenlijk is het geen zware crimineel, maar iemand met zo z'n eigen opvattingen over de manier waarop onderwijs anders leuker gemaakt moet worden.

Het houdt de hele school in de greep en er heerst paniek. Het is in korte lijnen de inhoud van een film die momenteel in productie is.

METIS is de naam van de film, en staat voor geheimzinnigheid. Geheimzinnigheid over een te winnen prijs om met een truc de school te hacken.

'Het idee om een film te maken ontstond vorig jaar april. Directeur Albert Heus had deze gedachte en nam contact op met Theo van Zuijlen. Theo had al eerder filmpjes gemaakt voor de school onder andere van de Avondvierdaagse. Hij is actief op Facebook en ook heeft hij filmpjes van Sinterklaas op school gemaakt', vertelt leerkracht Rendi Hartevelt. Samen met directeur Albert Heus, Hanneke van Nobelen en Theo van Zuijlen vormt zij het productieteam van de film METIS. De hele school wordt er actief bij betrokken. Het leeft onder de leerlingen die ook regelmatig met opnamen in hun klas geconfronteerd worden. Voor hen is het ook allemaal spannend hoe de film uiteindelijk zal gaan worden en waarin zij zichzelf ook terug kunnen zien. Ook ouders en enkele amateurtoneelspelers leveren hun bijdrage in deze film die als een uniek schoolproject mag worden bestempeld. Je moet maar op het idee komen en dan nog over de juiste vrijwilligers beschikken die ook de kennis en kunde hebben om dit te doen.

Première

De film duurt ongeveer een uur en de première vindt plaats op 27 juni. 'We zijn nog bezig om de film in een grote zaal voor een groot publiek te vertonen maar dat is nu nog niet bekend', vertelt Rendi Hartevelt die laaiend enthousiast is over dit bijzondere schoolproject. De vorderingen van de film zijn te volgen op de Facebookpagina van de Wilhelminaschool.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>