Rik Impens (links) en Luuk Slegt voeren een pas-de-deux uit. | Foto: Wim Ros

Rijnvogels komt lastig tot scoren tegen Hoek

Algemeen

Zaterdag 31 maart kwam het Zeeuwse Hoek op bezoek. Ze winnen hun laatste wedstrijden makkelijk en prijken bovenaan in de stand van de derde periodetitel. De Rijnvogels lijken in een mindere periode te zitten en met name het scoren gaat lastig. Het was prima toeven op de Kooltuin, de temperatuur was goed en het was redelijk gevuld langs de lijn.

Rijnvogels kwam prima uit de startblokken. Met combinatievoetbal waar de supporters het nog warmer van kregen. Van Hoek is bekend dat ze vanuit een sterke organisatie voetballen en weinig weggeven.

In de 18e minuut komt Jim Havenaar één-op-één te staan met keeper de Jonghe maar schoot op de paal. Zo'n bal moet er toch echt in, want nog geen twee minuten later lig hij er bij keeper Verkerk wel in. Balverlies op het middenveld en daar weet Hoek-aanvaller Impens wel raad mee. Hij haalt uit en laat Verkerk kansloos. En zo ben je voetballend 20 minuten de betere partij, maar sta je wel met 0-1 achter. Het spel gaat op en neer, maar Rijnvogels heeft het betere van het spel. Er volgen een aantal corners waarbij het net niet meezit. Hoek zakt wat meer in en probeert te profiteren van fouten aan Rijnvogelskant. In de 38e minuut komt Hoek bij een uitval op 0-2. Beshliaha mag ongehinderd de voorzet binnenkoppen. Rijnvogels probeert tevergeefs voor de rust nog de aansluittreffer te scoren maar dat zat er niet in.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Hoek vindt het prima en Rijnvogels krijgt het steeds lastiger. Een goede voorzet van Havenaar komt op de kop van Dijkstra, maar de bal gaat naast. Bij een uitval van Hoek is er een overtreding in het strafschopgebied en de scheids geeft een penalty. Dit buitenkansje wordt in de 60e minuut door Impens binnen geschoten. 0-3, het lijkt een gelopen race. Vijf minuten later volgt er een dubbele wissel aan Rijnvogelskant Lahouh en van Dijk voor Slegt en Dijkstra. Er lijkt wat meer vuur te komen met deze wissels. Lauhouh gaat goed door en houdt een corner over. Japie neemt hem, en v.d. Stoep kopt binnen.

Met nog ruim twintig minuten te spelen is er misschien toch nog wel wat te halen. Het duurt echter tien minuten eer er weer een grote kans volgt voor Rijnvogels. Weer uit een corner, van Dijk schiet op doel maar raakt daarbij v.d. Stoep die voor de lijn staat. Ja, dan zit het ook niet mee. De wedstrijd is definitief over als keeper Verkerk met rood van het veld wordt gestuurd. Volgens de scheidsrechter pakt hij de bal buiten het strafschop gebied. Later is er via een foto bewijsmateriaal dat, dat niet zo is. Maar bij het amateurvoetbal hebben we op dit niveau nog geen videoscheidsrechter. Omdat Sansches da Silva al in het veld was gekomen voor Havenaar, kon er ook niet meer gewisseld worden en stond Jaap van Duijn stond de laatste minuten onder de lat.