Een verkeerspaal op het fietspad moet sluipverkeer tegengaan.
Een verkeerspaal op het fietspad moet sluipverkeer tegengaan.

Waar is de bloembak gebleven?

Algemeen

Ooit stond er een bloembak. Een bloembak met een functie.

Niet alleen om de boel een beetje op te fleuren, maar vooral als verkeersobstakel tegen sluipverkeer op het fietspad op de Valkenburgerweg bij het Waterbospark in Rijnsburg richting Oegstgeest.

Bewoners van het Waterbospark hebben het college van burgemeester en wethouders op 10 januari een brief gestuurd met een verzoek op die locatie een verkeerspaal te plaatsen. Die verkeerspaal is nodig voor de verkeersveiligheid van de fietsers. 'Door het auto(sluip)verkeer is de verkeersveiligheid van 1550 fietsers per dag op de Valkenburgerweg in het geding', staat in de brief.

CDA'er Adger van Helden vroeg vorige week donderdag in de raadsvergadering aandacht voor de verkeerssituatie. 'Kan die bloembak niet terug om het sluipverkeer tegen te gaan?', wilde hij weten. 'Die bloembak verschoof steeds op mysterieuze wijze', reageerde wethouder Klaas Jan van der Bent ironisch. Op een gegeven moment is de bloembak maar weggehaald. 'Er wordt gezocht naar een permanente maatregel. Ik zal intern eens vragen hoe ver ze zijn.'

Uit de krant