PvdA eist 'SMART' plan van RTV Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Cor de Mooy

PvdA eist 'SMART' plan van RTV Katwijk

De PvdA dient donderdagavond tijdens de gemeenteraad een amendement in bij het agendapunt over de nieuwe huisvesting van RTV Katwijk. De PvdA stelt als voorwaarde, dat de lokale omroep uiterlijk 1 juli dit jaar met doelstellingen komt die 'SMART' zijn: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

De PvdA kondigde vorige maand bij de discussie over de verhuizing van RTV Katwijk naar het pand van Uitgeverij Verhagen in 't Heen die voorwaarde al aan. Andere partijen sloten zich daar bij aan en ook wethouder Jacco Knape sprak van 'een terechte eis'. De raad verwacht daarnaast meer samenwerking tussen RTV Katwijk en andere media. Die samenwerking is er nu al met Uitgeverij Verhagen, waar De Katwijksche Post en allesoverkatwijk.nl onder vallen.

Het amendement is inmiddels ondertekend door KiesKatwijk en D66. De verwachting is dat meer partijen zich daarbij aansluiten.

Verhuizing

Donderdag moet de gemeenteraad een beslissing nemen over de verhuizing en een krediet van 485.000 euro daarvoor beschikbaar te stellen. RTV Katwijk moet halverwege 2019 het huidige pand aan de Rahusenstraat verlaten vanwege bouwplannen van de supermarkt daar. Na een jarenlange zoektocht naar een nieuw onderkomen, blijkt de voormalige drukkerij van Uitgeverij Verhagen 'het beste te voldoen', aldus de gemeente.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>