Regioschaatsverenigingen willen graag een 333 meterbaan in Leiden.
Regioschaatsverenigingen willen graag een 333 meterbaan in Leiden. Foto: pr

RIJC en Voorwaarts starten grote actie voor 333 meterbaan

Algemeen

Op zaterdag 3 maart zal de RIJC samen met IJsclub Voorwaarts uit Katwijk, meedoen aan de grote actiedag in de Leidse IJshal voor alle ijsverenigingen die gebruik maken van de ijsbaan.

Het doel is dat er deze dag zoveel mogelijk sponsorgeld wordt opgehaald voor de financiering van de nieuwe 333 meterbaan. De Rijnsburgse IJsclub en IJsclub Voorwaarts Katwijk hebben van 0.9.00 tot 10.00 uur de beschikking over het ijs.

Doe mee met de training

Het is een oproep aan alle (oud) schaatsers om deze morgen (nog eens) te komen schaatsen. De trainers willen een training geven aan de recreanten en jeugdleden en tijdens dat uurtje wordt er o.a. ook een coopertest van 12 minuten gehouden om daarin zoveel mogelijk rondjes te rijden. Uiteraard mag je natuurlijk ook zelf lekker je rondjes rijden. Iedere deelnemer legt minimaal 5 euro in. Ook belangstellenden uit de gemeentepolitiek, die binnenkort moeten beslissen over de realisering over de 333 meterbaan zijn van harte welkom. Bij deelname is het schaatsen op Noren wel verplicht. Deze kun je gratis huren bij De Grimsport in Rijnsburg.

Dit is één van de eerste activiteiten om tot de ruim 1 miljoen euro te komen, die nodig zal zijn voor de realisering van deze nieuwe wedstrijdbaan in Zuid Holland. Op dinsdag 13 februari was de startavond voor alle verenigingen uit de regio om gezamenlijk met acties te komen zoals o.a. het verkopen van mutsen en bandjes met 333m.nl erop, het uitgeven van obligatieleningen of adopteren van zonnepanelen. Ook de verkoop van stukjes ijs van 100 m2 ijs per schaatsvereniging was een actiepunt. 'Het is nu of nooit', aldus de oproep van de trainers aan de regioverenigingen.

Uit de krant