KiesKatwijk: Alarmbellen doorverkoop De Wilbert | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De vijver in het Heerenschoolbos achter De Wilbert.
De vijver in het Heerenschoolbos achter De Wilbert. (Foto: MvR)
Politiek

KiesKatwijk: Alarmbellen doorverkoop De Wilbert

Ingezonden KiesKatwijk - Recent heeft Marente het Heerenhuys aan de Overrijn verkocht aan een projectontwikkelaar. Het is ons niet bekend of alleen dit gebouw verkocht is of dat het hele terrein wordt afgestoten. KiesKatwijk werd in dit verband benaderd door omwonenden die bang zijn dat het park achter De Wilbert in een steenwoestijn wordt veranderd.

We hebben eerder bij het Zeehos gezien, dat als een zorginstelling haar bezit te gelde gaat maken dit enorme verstening ten gevolge kan hebben. Nabij de rotonde aan de Drieplassenweg hebben we nog een torenhoge flat te goed. En ook in de zeereep staat ons aldaar nog het een en ander aan hoogbouw te wachten. Wij zijn daar niet blij mee. Het zou voor de gemeente een leerpunt moeten zijn. We moeten bij De Wilbert niet weer dezelfde fouten maken. Natuurlijk hebben we ook woningen nodig, maar je moet als gemeente wel voldoende tegenwicht bieden tegen projectontwikkelaars met dollartekens in de ogen. KiesKatwijk bedankt de tipgevers en heeft onmiddellijk het behoud van het park achter de Wilbert in ons programma opgenomen. Dit past uitstekend in ons streven om als compensatie van de oprukkende verstening waar mogelijk grote projecten op het gebied van groen, recreatie en natuurbehoud voor elkaar te krijgen. Net als in ons vorige programma continueren we onze politieke druk om een groot park in Duinvallei in combinatie met een evenemententerrein te realiseren. Hierin zijn deze periode met onze steun gelukkig ook grote stappen voorwaarts gezet.

Uitwaaieringen vanuit dit park naar een breder gebied zoals voorgesteld in het initiatief Ringpark vinden wij een prima zaak. Een ander voorstel van KiesKatwijk is een tweede Panbos in het gebied Mient-Kooltuin. We hebben dat ingebracht in de planvorming rond het voormalig Vliegkamp Valkenburg. Ook het realiseren van een verbinding van het Panbos met 'Lentevreugd' en aan de andere kant met het barakkengebied staat op ons wensenlijstje.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>