CU wil fietspad met 'vergevings-gezind randje' op Boulevard | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: EvdV

CU wil fietspad met 'vergevings-gezind randje' op Boulevard

ChristenUnie vindt het verhoogde fietspad aan de westkant van de Boulevard gevaarlijk. Met name de hoge stoeprand blijkt voor nogal wat ongelukken te zorgen.

De partij had daar vorig jaar al aandacht voor gevraagd bij het college van burgemeester en wethouders, maar dat leidde niet tot aanpassingen. Nu vraagt de CU opnieuw aandacht naar aanleiding van een ongeval enkele weken geleden.

In 2017 veertien fietsongevallen

Om te weten om hoeveel ongevallen het gaat, ging de CU te rade bij de ambulancedienst Hollands Midden en de politie. Daaruit bleek dat er in 2016 acht geregistreerde fietsongevallen waren op de Boulevard en in 2017 veertien. 'Tel daarbij de valpartijen op van mensen die gelijk naar huis of naar de dokter gaan, dan liegen deze cijfers er niet om', stelt raadslid Atie Kuijt-van den Oever van die partij.

De CU vindt verder dat het fietspad aan de zeezijde over de hele lengte van de Boulevard op 'wisselende wijze is ingericht met onduidelijke aanduidingen'. Dat zorgt voor discussie en afwijkend of onverwachts verkeersgedrag. De inrichting van het fietspad draagt in ieder geval niet bij aan de veiligheid.

De CU doet het voorstel om de opstaande rand te vervangen door een schuine. In Den Haag gebruiken ze dergelijke 'vergevingsgezinde' randen om fietsers de gelegenheid te geven hun eventuele fout te herstellen en letterlijk weer op het goede pad te komen.

De coalitiepartij vindt, dat de gemeente eens goed moet kijken naar de inrichting van het fietspad met meer duidelijkheid voor fietsers.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>