VVD: verlaging OZB en afschaffing hondenbelasting | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Leo Roosjen
Politiek

VVD: verlaging OZB en afschaffing hondenbelasting

Ingezonden VVD - Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen bleek vorige week dat de onroerendezaakbelasting (OZB) in veel Nederlandse gemeenten dit jaar licht stijgt. Ook in Katwijk zal de OZB dit jaar met 1,4 procent stijgen.

Om het eigen woningbezit te stimuleren, is de VVD Katwijk voorstander van het verlagen van de belasting op het eigen woningbezit. Dit geldt ook voor ondernemers die een pand bezitten of huren. De OZB is zo'n 6 procent van de inkomsten van de gemeente (10 miljoen) en kan relatief eenvoudig met zo'n 10 procent omlaag worden gebracht.

Om dit te bewerkstelligen zal de gemeente geld moeten besparen op andere uitgaven. Denk hierbij aan een doelmatig en goedkoper subsidiebeleid, het stopzetten van geldverslindende projecten als de bibliotheek en het vervallen van de (niet onderbouwde) uitbreiding van het aantal ambtenaren op het gemeentehuis. Op deze manier kan naast de verlaging van de OZB bovendien de hondenbelasting afgeschaft worden.

Vorige week was in de Katwijksche Post reeds te lezen dat een groot deel van de inkomsten uit de hondenbelasting helemaal niet aan honden ten goede komen, wat oneerlijk is voor Katwijkse hondenbezitters.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>