Liever vandaag dan morgen verhuizen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Jenny en Henny zetten als een van de eerste een handtekening onder het huurcontract voor een luxe serviceappartement in Calla.
Jenny en Henny zetten als een van de eerste een handtekening onder het huurcontract voor een luxe serviceappartement in Calla. (Foto: pr. )
Zakelijk gezien

Liever vandaag dan morgen verhuizen

interview met Henk en Jenny Van den Anker over Wonen in Calla

Ze zijn ruim een halve eeuw getrouwd en wonen 42 jaar in hun huidige koopwoning aan de Populierenlaan aan de rand van de duinen in Katwijk. "Een prachtige locatie, een fijn licht huis dankzij de vele ramen en met een heerlijke tuin." Jarenlang werkten Henk (75) en Jenny (74) in de winkel aan de Voorstraat 66, onder de naam Henk van den Anker. Later kreeg de winkel de naam De Porseleinkast en zette dochter Henriette de winkel voort. Ondanks wat gezondheidsproblemen, staan beiden volop in het leven en genieten ze van hun zelfstandigheid. Bij mooi weer trekken ze er vanuit de haven in Warmond graag samen op uit met hun boot. De elektrische fietsen gaan dan mee aan boord om ter plaatse mooie tochtjes te maken. "Varen doen we al een tientallen jaren en dat blijven we zeker doen zolang het kan."

Zwemmen, biljart en bridge

Als één van de eerste huurders zetten Henk en Jenny in december 2016, op hun trouwdag, een handtekening onder het huurcontract voor een luxe serviceappartement in Calla. Jenny: "Af en toe dacht ik al eens na over verhuizen naar een appartement. En Henk heeft altijd duidelijk laten weten dat hij er niet in een rolstoel naartoe wilde. In een speciale bijlage bij de krant zag ik de aankondiging van de bouw van luxe full serviceappartementen in plandeel Calla van nieuwbouwwijk De Bloem in Rijnsburg. Als voormalig Rijnsburgse sprak mij dat wel aan. Henk moest er eerst niets van hebben, maar na een nachtje onrustig slapen bezochten we samen het verkoopcentrum van nieuwbouwwijk De Bloem. Daar zagen we de maquette, de bouwtekeningen en voorbeelden van de inrichting. Toen waren we direct enthousiast! Zeker gezien de vele faciliteiten en de mogelijkheden om gebruik te maken van allerlei servicediensten als het nodig is. Daarnaast zijn de winkels voor alle dagelijkse boodschappen op loopafstand. Ik ben zelf altijd sportief bezig geweest: bij DWS in Rijnsburg, op de tennis- en golfbaan en ik deed aan yoga. Bovendien zwemmen we graag. In Calla kunnen we met onze badjas in de lift naar de wellness. Heerlijk! En Henk kijkt ernaar uit om met anderen biljart te spelen in de kookstudio. Of samen te bridgen, dat doen we ook graag. Tenminste als we thuis zijn…",  besluit ze lachend.

Huur verlagen via overwaarde

Inmiddels zijn Henk en Jenny voorzichtig bezig om alle opgeslagen spullen in de garage van de hand te doen. "In al die jaren hebben we heel wat verzameld." Hun koopwoning is via De Raad Makelaars goed verkocht. "De overwaarde van ons huis beleggen we in onze nieuwe woning om hiermee de maandelijkse huur te verlagen. Zo kunnen we blijven leven zoals we gewend waren."  

Aan de muren in hun huis in Katwijk hangen aquarellen die Henk maakte. Vooral hun boot en vogels zijn geliefde schilderobjecten. Er hangt nu al een levensechte schildering van de bloem Calla gemaakt door Henk. Als dat geen voorteken is…

Meer weten over wonen in Calla? Kijk op de website www.wonenincalla.nl voor meer informatie. Het verkoopcentrum aan het Remiseplein (t.o. Hoogvliet) is geopend op woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 en op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. Of maak een afspraak via De Raad Makelaars: welkom@deraadmakelaars.nl of 071 – 4051500.    

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>