Glenn Schijf met achterwaartse assist op Sjors Bootsman. | Foto: Sophie Bekker

Grasshoppers H1 wint eenvoudig van Akrides

Algemeen

Op zaterdag 20 januari speelde Heren1 de thuiswedstrijd tegen nummer zeven Akrides uit IJmuiden. Dit team met coach Samson als promovendus doet het goed in de Promotiedivisie en heeft al voor mooie verrassingen gezorgd. Bij Solar-systemen Grasshoppers zijn Wouter Breel en Tim de Jong geblesseerd en is Sjors Bootsman weer terug uit Australië. Wesley Kikkert uit het tweede was er opnieuw bij en na een blessure maakte Bas Rozendaal ook weer zijn eerste minuten.

In het eerste kwart zetten Jesper Jobse, Joey Schelvis en Youri van der Linden snel 3-11 op het scorebord via een goede defence en snelle omschakelingen. Akrides scherpt het vizier aan en komt terug tot 10-13. Maar hebben daarmee deze periode al hun kruit verschoten. In de volgende aanvallen scoren Sjoerd van Vilsteren via een prachtig vliegende dunk. Na een steal van Jesper Jobse rondt ook hij zijn vrije doorgang met een lekkere dunk af. Wesley Groen scoort meteen bij zijn binnenkomst tussen de lijnen een driepunter en met Jesper Jobse tot slot, wordt de stand na 10 minuten bepaald op 10-24.

In het tweede kwart opent Wesley Groen weer met een driepunter. Bas Rozendaal scoort met een inside move ook zijn eerste punten na de winterstop. Na 6 maanden stage in Australië komt Sjors Bootsman in het veld. Jake Prins werkt hard in de defence en scoort 30-10. Via een prachtig uitgespeelde aanval op assist van Koen Grimbergen, scoort Sjoerd van Vilsteren 17-32.
In de laatste seconde van de eerste helft scoort Wesley Kikkert in de buzzer een mooie driepunter en krijgt daarmee het publiek op de banken. De stand bij rust 37 – 19.

Na de rust het zelfde spelbeeld. Via een steal van Jesper Jobse maakt Koen Grimbergen via een fastbreak de 40-20. Uit een technische fout van het team uit IJmuiden scoort Jesper Jobse de vrije worp en meteen daarna ook een driepunter. Jake Prins weet met zijn snelle inside moves de verdediging te passeren en brengt de stand naar 54-26. Grasshoppers voert de boventoon waardoor de stand na 30 minuten op 63-30 staat.

Het laatste kwart begint Bas Rozendaal met een aanvallende rebound en score. Coach Reitsma kan goed doorwisselen zonder dat de voorsprong slinkt. Sjors Bootsman pakt zijn eerste punten mee en Glenn Schijf laat zich naar het eind nadrukkelijk gelden, met aanvallende rebound en score en raak te schieten van afstand. De achterwaartse assist op Sjors Bootsman was misschien nog wel het mooist. En met hetzelfde scenario, maar dan omgekeerd, bepaalt Glenn Schijf met een inside score de eindstand op 82-42.
Een prima overwinning waarin de defence centraal staat waarin we het geduld bewaarden om de zone uit te spelen en vanuit de kansen te scoren.

Dit was zeker een mooie generale voor de bekerwedstrijd die komende week donderdag op het programma staat. De thuiswedstrijd tegen ZZ Leiden is op 25 januari 20.00 uur. Let op de kaartverkoop via de clubsite. Het gaat erg hard en er zal vol = vol gelden.
Op zaterdag 27 januari staat er wederom een derby op het programma, te weten de uitwedstrijd bij BS Leiden 2 in het Houtkwartier om 19.15 uur.