Nieuwe expositie in Museum | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Nieuwe expositie in Museum

Dick Hogewoning, beter bekend van zijn persfoto's in diverse dag- en weekbladen heeft vanaf zijn jeugd zich vaak bezig gehouden met het beeld.

Of het nu fotografie is of schilderkunst, hij heeft altijd geprobeerd er z'n gevoel van dat moment in te vangen. Soms kleurrijk, soms grillig, soms abstract en soms figuratief.

Het laat uiteenlopende inspiratiebronnen, stijlen en voorkeuren zien. In de collectie zit een schilderij genaamd "de Hoege Woeninck" een fantasie op de boerderij, gelegen op een terp, waar de naam Hogewoning vandaan komt. Dick zelf is geboren in Rijnsburg op de hoek van de Valkenburgerweg en de Oegstgeesterweg, boven de sigarenzaak van Willem Teljeur, z'n stiefopa. Dick vindt het een hele eer om nu in zijn geboortedorp Rijnsburg z'n schilderijen te mogen tentoonstellen. Nieuwsgierig geworden naar zijn werk? Vanaf zaterdag 13 januari a.s. tot half maart is zijn werk te bewonderen in het museum van Rijnsburg aan de Oude Vlietweg 6. Het museum is iedere zaterdag geopend van 13 tot 16.00 uur.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>