Gemeentelijke bijdrage aan verlichting watertoren ´niet gebruikelijk´ | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Gemeentelijke bijdrage aan verlichting watertoren ´niet gebruikelijk´

De watertoren in Katwijk wordt in het licht gezet. Dunea krijgt daar van de gemeente Katwijk 7.866 euro voor en dat is niet helemaal gebruikelijk.

Eigenaar Dunea wil het gebouw graag in de schijnwerpers zetten en heeft de gemeente daarom om een bijdrage gevraagd. De watertoren is geen gemeentelijk object, waardoor het niet gebruikelijk is voor de gemeente om een financiële bijdrage te leveren. Het college van burgemeester en wethouders heeft echter toch gekozen voor financiële steun vanwege het ´unieke en monumentale karakter´ van de watertoren.

Eerder werden al een aantal monumentale panden zoals de Vuurbaak, museum Oud Rijnsburg en het oorlogsmonument aan de Zeeweg in de schijnwerpers gezet.

Positieve uitstraling

Het aanlichten is volgens het college belangrijk om te laten zien dat de gemeente de uitstraling van dergelijk objecten belangrijk vindt. Het college wil dat de monumenten goed zichtbaar zijn en vindt dat dit bijdraagt aan een positieve uitstraling in het gebied.

De aanlichting wordt geheel duurzaam uitgevoerd met toepassing van de nieuwste LED-technologie. Om eventuele overlast voor de natuur te voorkomen wordt de watertoren niet aangelicht aan de Berkheide-kant.

In januari zal de watertoren worden aangelicht.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>