Cultuurcentrum 'nabij N206' stapje verder | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: KBM Katwijk

Cultuurcentrum 'nabij N206' stapje verder

De plannen van Ton Frissen voor een cultuurcentrum in Katwijk zijn weer een stapje verder. KBM Katwijk doet een bouwvoorstel.

Frissen pleitte in oktober voor een cultuurcentrum met plek voor theater, een muziekschool, muziekcafé, oefenstudio's, horeca en zalen voor feesten, concerten en evenementen.
Frissen: 'Na Tripodia die al kleinschalig is voor zo'n groeiende gemeente als Katwijk, is er nu niets meer op het gebied van cultuur'.

N206

Hij heeft zijn oog laten vallen op een plek 'nabij de N206', waar volgens hem meerdere opties zijn. Dat kan volgens Frissen een mooie combinatie worden met de toekomstige woningbouw op voormalig vliegkamp Valkenburg. De initiatiefnemer heeft met verschillende partijen om de tafel gezeten voor samenwerkingsmogelijkheden. Muziekschool House of Music wil graag uitbreiden en ziet mogelijkheden in de plannen van Frissen. Ook Muziekcentrum The Box wil zich aansluiten bij het cultuurcentrum. Daarnaast staat een afspraak in de agenda met de eigenaar van de hangaars op voormalig vliegkamp Valkenburg, waar op dit moment de musical Soldaat van Oranje speelt. De hangaar is volgens Frissen ook nog een optie als locatie voor een cultuurcentrum. 

Geld

Om zijn plannen te realiseren is er wel geld nodig. Aan dat financiële plaatje wordt nog gewerkt, laat Frissen weten. De exacte kosten weet hij nog niet, maar enkele investeerders zijn al gevonden.
Ook achter het tijdsbestek staat nog een vraagteken. Dat hangt volgens de initiatiefnemer af van meerdere factoren. 'Mocht de keuze op volledige nieuwbouw vallen in dat gebied, dan speelt de beschikbaarheid van grond en gemeente een grote rol. Een eventuele verbouwing van een hangaar hangt af van Soldaat van Oranje.' 

De volgende stap is de haalbaarheid van een cultuurcentrum. Frissen: 'Maar nu is het belangrijk dat de Katwijkse politiek dit plan ondersteunt'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>