Afbeelding
Foto: J. Klok

Schaatsen: 1000 rondjes van Leiden blijft magisch

Algemeen

Liefst 112 deelnemers deden afgelopen zondag mee aan de 8e editie van 'De 1000 rondjes' individueel of in estafette verband. Er werd ruim 4000 euro opgehaald voor 'Spieren voor Spieren.

Om 6.30 uur schoot Willem van Vliet de eerste deelnemers weg voor de 1000, 666 of 333 rondjes. Dit was een verwijzing naar de strijd die Leiden en de regiogemeenten voeren om binnenkort de nieuwe 333 meter wedstrijdbaan te realiseren. RIJC trainer Tensen ging voor de 333 rondjes na een afwezigheid van twee jaar. Drievoudig winnaar rijdt weer sinds begin oktober na een herstel van zware blessures. Boven verwachting reed hij toch 500 rondjes binnen de 4 uur en dat is precies het sponsorbedrag, dat hij namens de RIJC doneert voor Spieren voor Spieren. Met dank aan alle sponsors.
 

Magisch

Als je eenmaal aan dit fantastisch georganiseerde evenement hebt meegedaan werkt dit verslavend en wil je iedere keer weer meedoen. Het is al weer bijna 21 jaar geleden, dat de laatste Elfstedentocht is georganiseerd en dit blijft een mooi alternatief. Na ieder uur wordt de baan gedweild en kun je in de dug-out terecht voor krentenbollen, bananen, koffie en thee. Na afloop kon je je stramme spieren door de masseurs van Massageteam4U weer los laten maken. Teun de Reede versloeg de wedstrijd op zijn ongeëvenaarde wijze. Naarmate de dag vorderde werd het steeds drukker op de baan. In totaal deden er, inclusief de estafetteteams, 112 deelnemers mee. Halverwege de dag werden de rijders geïnspireerd door een dweilorkest. Iedereen kreeg na afloop een certificaat van voorzitter Jos Arts overhandigd met het aantal rondjes en de exacte tijd daarop vermeld.

Nieuwe baan
Rond 16.00 uur was de huldiging. Janina Wolf won de 1000 rondjes en ontving een fraaie beker. Good old Bert Breed voltooide voor de 7e keer de 1000 rondjes. De cheque van 4137 wordt door de Stichting Spieren voor Spieren  gebruikt voor de 20.000 kinderen die een spierziekte hebben en niet onbezorgd kunnen rennen of schaatsen. Er is geld nodig door structureel onderzoekprojecten te financieren die er op gericht zijn om spierenziekten bij kinderen uit de wereld te helpen. Tensen hoopt vurig, dat het groene licht voor oktober 2018 wordt gegeven voor de nieuwe 333 meterbaan. Dan zou de 11e editie van dit fantastische evenement in 2020 op de nieuwe wedstrijdbaan gehouden kunnen worden.
Volgend jaar gaat hij weer voor de '1000 rondjes en rekent erop, dat hij dan rijdt met een aantal RIJC schaatsers.

Uit de krant

Uit de krant