Afbeelding
Foto: E. van der Valk

Leefbaarheid in Katwijk 'zeer goed'

Algemeen

Het leven in Katwijk wordt steeds beter. Katwijk scoort een 'zeer goed' in een onderzoek naar de leefbaarheid in gemeenten.

Het onderzoek wordt om de twee jaar uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De leefbaarheid in Katwijk is er sinds het voorgaande onderzoek in 2014 op vooruit gegaan, maar de gemeente scoorde toen ook al een dikke voldoende met een 'goed'.

De Leefbaarometer geeft informatie over de leefbaarheid in alle buurten en wijken. Daarbij wordt rekening gehouden met de vijf dimensies woningen, bewoners, voorzieningen, veiligheid en fysieke omgeving. Niet iedere dimensie telt even zwaar mee in de totaalscore van de leefbaarheid. Voorzieningen en veiligheid bepalen samen voor bijna de helft de eindscore.

Katwijk scoort op vier van de vijf dimensies hoger dan het landelijk gemiddelde. Een gemiddeld gebied in Nederland scoort op de grens tussen ruim voldoende en goed. Bij de dimensie wonen scoort Katwijk slechter. Het gaat dan om het aantal en de soorten woningen in de gemeenten, wat de leefbaarheid minder aantrekkelijk maakt.

De exacte scores en puntentelling van de gemeenten worden in 2018 bekend gemaakt.

Uit de krant

Uit de krant