Deborah Vos in actie tegen Loon Lions. | Foto: Geert Bekker

Grasshoppers Dames 1 delven het onderspit in Landsmeer

Algemeen

Afgelopen zaterdag kwam er in Landsmeer een einde aan de indrukwekkende reeks overwinningen van het team van Rick Driessen. Van alle overige eredivisie teams werd de afgelopen maanden in een mooie serie gewonnen. Beide teams hadden tot gisteren vier wedstrijden verloren en strijden voor een plek bij de eerste vier om deel te kunnen nemen aan het tussentijdse winterkampioenschap.

Aan Katwijkse zijde ontbrak Alissa van der Plas, die met het Nederlands team U16 voor een toernooi naar Frankrijk afgereisd is. Tevens moesten Sharon Beld en Sonja & Fleur Kuijt nog geblesseerd aan de kant blijven zodat er 8 speelsters op het sheet vermeld stonden. Ook aan de zijde van Landsmeer waren er nog de nodige geblesseerden.

De wedstrijd ging het eerste kwart gelijkmatig op en bij Grasshoppers kwamen 7 van de 8 speelsters in het eerste kwart tot scoren. Bij Landsmeer was het vooral Charlotte van Kleef die haar vizier opvallend scherp had staan van buiten de drie-puntslijn. In de eerste helft was het aan Grasshoppers zijde alleen Tamlyn de Groot die van de 3-puntsafstand raak schoot. De foutenlast was het eerste kwart ruim in het voordeel van Grasshoppers maar hier werd te weinig munt uit geslagen. Met nog een kleine twee minuten te spelen was het 18-12 in het voordeel van Loon Lions maar een mooie run van acht punten zorgde voor de 1e kwart winst (18-20).

Het tweede kwart kenmerkte zich door veel kleine foutjes. Scores waren aan beide zijden schaars. De Katwijksen wisten het grootste gedeelte van het kwart nog wel voor te blijven, maar nu waren het de Lions die, aan de hand van de sterk spelende Lindsay Pengel, de laatste punten van het kwart pakten. Het kwart ging met 15-10 verloren waardoor met 33-30 de kleedkamer opgezocht werd.

Het derde kwart was er één met twee gezichten. Op het eerste gezicht leek het door opnieuw drie-punters van Loon Lions helemaal fout te gaan voor Grasshoppers. Het team uit Landsmeer liep uit naar een 50-34 voorsprong. Drie 3-punters op rij van Ilse Kuijt gaven Solar-systemen weer wat lucht en doordat Ingrid van der Plas ook nog wat punten pakten kwamen de Katwijksen weer op vier punten. Loon zorgde, met nog een score, zodat de kwartstand 21-18 werd.

Het laatste kwart was de pijp leeg aan Grasshoppers zijde en zorgde alleen Ilse Kuijt nog voor een veldscore. De rest van de scores (6-pnt) kwamen de laatste 5 minuten uit vrije worpen. Er lukte vrijwel niets meer en Loon scoorde er lustig op. Zo kwam aan de mooie reeks overwinningen van de afgelopen maanden een abrupt einde. Einduitslag 77-56.