Volkskerstzang in nostalgische sfeer | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het Rijnsburgse koor Laudamus.
Het Rijnsburgse koor Laudamus. (Foto: pr)
Rijnsburg

Volkskerstzang in nostalgische sfeer

In de Vredeskerk aan het Baljuwplein in Katwijk wordt op vrijdag 8 december, aanvang 20.15 uur, een volkskerstzang gehouden. Toegang is gratis.

Iedereen die van zingen houdt en in nostalgische sfeer de kerstliederen en adventsliederen wil beleven, kan meedoen.

U kent de Advents-Kerstliederen van vroeger, zingt deze in de kerk, u hoort deze melodieën straks in de straat of tijdens het winkelen en voor je het weet is het weer voorbij.

De gedachte dat het Licht in de wereld is gekomen wordt tenslotte steeds meer naar de achtergrond gedrongen door drukte en veranderingen in de wereld. Je kun er daarom niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar zonder medewerking van uw stem lukt het niet. De organist/pianist van deze volkskerstzang is Rob van Efferink die tevens de fluitiste Anja de Mol begeleidt op piano in de voordracht van een aantal Christmas Carols , bewerkt door Ton Parker. De voordracht van een aantal gedichten verzorgt Lenie van der Bent.

Alle aanwezigen ontvangen een programma. Om de stevigheid van de zang te vergroten doen er twee koren mee: Laudamus en Laurentius. Beide koren treden gezamenlijk twee keer op. De koorcomposities zijn onder andere 'Heel lang geleden'; 'Mensenvolken van alle tijden'; 'De Heiland geboren'; 'Het volk dat in duisternis wandelt'.

Aan het einde zingen beide koren nog kort gezamenlijk het arrangement van Maarten Verhoef over het lied van vrede. Er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>