| Foto: OrangePictures

Quick Boys laat zich verrassen door Capelle

Algemeen

Quick Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Capelle verloren. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 0-2 voor de bezoekers, na een 0-0 ruststand.

Quick Boys en thuisoverwinningen, al een aantal seizoenen een ongelukkige combinatie. In de zevende thuiswedstrijd van dit seizoen trok Quick Boys voor de vierde keer aan het kortste eind terwijl er in de uitwedstrijden slechts een keer werd gelijk gespeeld de rest van de uitwedstrijden werd gewonnen.

Quick Boys speelde tegen Capelle dat al wekenlang geen punt meer behaalde en was afgezakt naar de onderste regionen van de ranglijst. Met een door blessures en schorsingen getekend elftal traden de Slotbewoners aan tegen Quick Boys dat in het achterhoofd nog de aspiraties heeft om in het volgende seizoen in een hogere divisie te acteren. Quick Boys startte de wedstrijd voortvarend, zette Capelle onder druk maar kwam daarbij niet verder dan ter hoogte van het strafschopgebied. Daar stokte de aanval, vanaf daar ontbrak het de blauwwitten aan stootkracht en creativiteit om de gasten op een achterstand de te zetten.

Pas na tien minuten spelen leek Capelle voor de eerste keer gevaarlijk te worden. Kelvin Kaliga maakte in het strafschopgebied een actie maar kwam niet tot scoren. In deze fase maakte Philippe den Hartog vanaf de rechterflank een actie waaruit hij de bal de doelmond inwerkte, daar ontbrak de medespeler om de bal het doel in te werken. Quick Boys had veel balbezit maar wist daar tegen het massaal verdedigende Capelle geen voordeel uit te putten. Van de kant van Capelle kwam het gevaar van Kelvin Kaliga en van Angelmo Vyent die vanaf de rechterflank regelmatig de blauwwitte defensie de nodige hoofdbrekens bezorgde. Toch wist ook Capelle nog geen doelkansen af te dwingen.

Met het verstrijken van de tijd viel Quick Boys terug. Capelle kon niet beter zodat het niveau de wedstrijd naar een bedenkelijk peil daalde. Pas met de rust in zicht kwam kreeg Capelle geloof in eigen kunnen en begon aan te dringen. Eerst viel men aan maar ontbrak de speler die een doelpoging waagde, daarna leek Boris Letterie gevaarlijk te worden. Via een tegenstander belandde zijn doelpoging in het zijnet. Uit de hoekschop die hieruit volgde werd Jorn van Lunteren bereikt die teveel ruimte kreeg om met een kopbal een doelpoging te wagen. Met behulp van de doelpaal wist doelman Jesper Hogedoorn een achterstand voor Quick Boys te voorkomen. Daarna leek Quick Boys eindelijk orde op zaken te stellen, Hamza Boukhari leek te kunnen profiteren van den zeldzaam foutje in de verdediging van Capelle. Boukhari gaf zijn schot te weinig vaart mee waardoor de bal alsnog voor de doellijn weggewerkt kon worden.

Na de rust bleef het spelpeil ongewijzigd. Quick Boys tobde en zag geen kans de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na vijf minuten spelen beging Kelvin Maynard een overtreding die hem een gele kaart opleverde, bovendien was Maynard door een schouderblessure niet in staat de wedstrijd te vervolgen. Jesse van Nieuwkerk werd gebracht, aanvoerder Delano a Cohen vervolgde de wedstrijd in het centrum van de defensie. Na tien minuten spelen ging het fout voor de blauwwitten. Defensief stond het niet goed, daar wist Capelle van te profiteren. Spits Kelvin Kalika bedacht zich geen moment, profiteerde volop van de geboden ruimte en zette Capelle op een 0-1 voorsprong. Nu zat Quick Boys echt in de problemen. Capelle kon zich nu volop richten op consolidatie van de voorsprong tegen Quick Boys.
Quick Boys zette aan. Bijna halverwege de tweede helft wist Hamza Boukhari Yordi Teijsse te bereiken, diens kopbal was een prooi voor doelman Bradly van der Meer.

Aan de andere kant kreeg Capelle meer ruimte. Met nog een kwartier te spelen leek Boris Letterie gevaarlijk te worden, doelman Hogdoorn voorkwam verdere schade voor Quick Boys. Het ging alsnog mis. Boris Letterie vergrootte de zorgen van Quick Boys nog meer door met een fraai afstandsschot doelman Hogedoorn te passeren en de stand op 0-2 te zetten. Die schok kwam Quick Boys niet meer te boven.