Alles over Katwijk - Kustwerk verliest van A2 Maastricht
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Kustwerk verliest van A2 Maastricht

Kustwerk Katwijk heeft naast de Schreudersprijs gegrepen. De prijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van ondergronds gebouwen ging naar de A2 Maastricht.

Dit jaar schreven tien projecten zich in voor de prijs, waaronder de ondergrondse parkeergarage in het duin van Katwijk. Uit die inzendingen koos een jury vier genomineerden.

Naast Kustwerk Katwijk werden de projecten Parkeergarage Lammermarkt in Leiden, Onderdoorgangen Zutphen en A2 Maastricht genomineerd.

A2 Maastricht

De A2 ging er uiteindelijke met de prijs vandoor. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid van stad en Euregio, doorstroming op de A2 bij kruispunt Geusselt en knooppunt Europaplein, en nieuwe kansen voor de ontwikkeling van aangrenzende buurten nu 80 procent van het verkeer ondergronds is.

Elke twee jaar reikt het COB (Centrum Ondergronds Bouwen, kenniscentrum voor ondergronds bouwen en ondergronds ruimtegebruik) de Schreudersprijs uit. Deze prijs wordt overhandigd aan een bedrijf of instelling voor een project waarbij op een innovatieve en verantwoorde manier gebruik is gemaakt van de ondergrond. De winnaar ontvangt naast erkenning, een cheque van 25.000 euro.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>