Alles over Katwijk - Verbazing over hoge winkelleegstand in Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Verbazing over hoge winkelleegstand in Katwijk

Opluchting bij veel gemeenten. De winkelleegstand in Nederland is voor het eerst sinds 10 jaar gedaald naar 9,2 procent. Dat blijkt uit berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) op basis van cijfers van onderzoeksbureau Locatus. In Katwijk is er geen opluchting, maar verbazing. Hier geen daling, maar een flinke toename van het aantal leegstaande winkelpanden.

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg wordt 16 procent van het winkeloppervlak niet gebruikt. Een flinke stijging met voorgaande jaren toen ongeveer 10 procent leeg stond. 

Tien jaar geleden, nog voor de crisis, deed Katwijk het een stuk beter. In 2007 was het percentage winkelleegstand 2,7 procent. Dat was toen beter dan het landelijk gemiddelde van 5,4 procent. De leegstand in Nederland kwam de afgelopen tien jaar niet boven de 10,2 procent uit. Katwijk zit al sinds 2014 ruim boven dat percentage en heeft dit jaar zijn hoogtepunt bereikt van 16 procent.

De hoge leegstand die dit jaar nog is gemeten, komt voor wethouder Krijn van de Spijk uit de lucht gevallen. Van der Spijk: 'Het is jammer dat we zo uit het onderzoek rollen'.

Een uitgebreid artikel lees je deze week in De Katwijksche Post

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>