Bas Rozendaal kreeg met een shotblock de handen op elkaar. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers Heren 1 naar vijfde zege op rij

Solar-systemen Grasshoppers en Landslake Lions stonden 6 maanden geleden in de finale van de Promotiedivisie. Lions was daar de duidelijke winnaar. Nu is de wedstrijd al op papier beslist. Solar-systemen Grasshoppers start erg slap en dat verandert de hele wedstrijd niet. Er is nauwelijks sprake van teamspel zoals de week ervoor tegen Lokomotief. Met minimale inspanning wordt desondanks ruim gewonnen: 78-60.

In de eerste periode begint Solar-systemen Grasshoppers met 3 mislukte aanvallen. De eerste 5 punten zijn van Jesper Jobse. Het tempo is laag en er zijn veel turnovers. Lions compenseert het gemis aan lengte met agressief verdedigen, veel werklust en een snelle aanval. Het neemt een voorsprong van 7-10. De eerste goede aanval van Solar-systemen Grasshoppers is pas na 4 minuten, afgerond met een driepunter van Joey Schelvis. Een kleine versnelling zorgt voor een 10-0 run maar het is allemaal niet sprankelend. Einde periode 19-13.

Het tweede kwart begint met het missen van een open lay-up, een driepunter van Lions en een turnover. Reden voor coach Jeroen Reitsema om binnen een minuut een time out te nemen. Het helpt niet. Slecht verdedigen bezorgt Solar-systemen Grasshoppers binnen 2 minuten 4 persoonlijke fouten. De van een pinkbreuk herstelde Youri van der Linde zorgt voor 7 punten en pakt de nodige rebounds, maar er zijn veel mislukte aanvallen. Lions kan makkelijk gelijke tred houden, totdat Solar-systemen Grasshoppers via onder andere een driepunter van Jesper Jobse en een laatste score van Bas Rozendaal het verschil voor het eerst boven de 10 punten brengt 35-24.

Na de rust volgen 2 driepunters van Joey Schelvis, 1 van Wesley Groen, een schotblok van Sjoerd van Vilsteren en een giga schotblok van Bas Rozendaal. Dit zijn de hoogtepunten van deze slechte periode. Teveel individuele acties zorgen ervoor dat het spel niet op gang komt. Lions blijft ervoor gaan pakt net als de hele wedstrijd veel aanvallende rebounds en houdt het verschil via veel vrije worpen rond de 10 punten: 49-38.

Landslake Lions begint de vierde periode goed met een score met bonus. Reden voor Grasshoppers om weer even het tempo op te voeren. Een 11-0 run zorgt voor voldoende marge: 60-41. De wedstrijd sleept zich naar het einde. Alleen Glenn Schijf laat zich in de laatste minuten nog zien met 3 mooie drives. Het eindsignaal klinkt bij 78-60.