Ine Paauw heeft genoten van haar Heel Holland Bakt avontuur. | Foto: pr.
Ine Paauw heeft genoten van haar Heel Holland Bakt avontuur. | Foto: pr. Foto: pr

Ine Paauw is klaar voor volgende stap

Algemeen Rijnsburg

Heel Holland Bakt avontuur smaakt naar meer

Fans van het programma Heel Holland Bakt hebben de afgelopen weken op zondagavond de Rijnsburgse Ine Paauw-van der Plas (44) zien zwoegen.

Helaas haalde ze net niet de finale van het populaire bakprogramma. Toch was ze bij de finale aanwezig. Ine vertelt over deze bijzondere finale, die door de student Hans werd gewonnen.

'Vol adrenaline voelde ik mij de week na de halve finale. De Heel Holland Bakt stoomtrein waar ik uit moest stappen druist nog door in mijn hoofd. De opdrachten voor de finale had ook ik al ontworpen, geoefend en ingediend, en mijn jurkjes hingen klaar. Mooie 'empileurs' zou ik maken, stapelgebakjes in patisserie stijl. En natuurlijk een prachtige 'royal wedding cake'. Deze moest geheel in het wit zijn, zoals de jurk die ik koos om te dragen. Nu kon ik ontspannen naar de tent rijden, mét mijn familie en vrienden om bij de prijsuitreiking te zijn van de finalisten. Vreemd natuurlijk, want als je zover komt als de halve finale... dan wil je de finale ook bakken! Leuk was het om mijn man en kinderen, mijn ouders en vrienden de plek te kunnen laten zien waar ik 7 weekenden vertoefd heb. En leuk was het om alle bakkers weer bij elkaar te hebben, en de oud bakkers van het vorige seizoen weer te ontmoeten. Hans is de gelukkige winnaar geworden van Heel Holland Bakt 2017, een terechte winnaar. Wat was hij goed, en jong. Hij gaat nu een boek schrijven met zijn recepten erin. Een beetje jaloers zijn we allemaal... maar vooral blij dat we zo een mooie ervaring hebben beleefd en zo een lieve 'bak vrienden groep' gekregen hebben. Heel Holland Bakt 2017, je was fantastisch!'

Het Heel Holland Bakt avontuur zit er op. 'Maar ik ben klaar voor mijn volgende bak stap', laat Ine weten. Sinds kort heeft ze haar eigen website waar Ine laat zien wat ze allemaal in huis heeft. Zo organiseert ze de laatste zaterdag van de maand het aanschuifdiner met iedere maand een thema. Samen met haar man serveert ze een vier gangen diner, die door Ine is samengesteld. Daarnaast gaat ze bak- en kookworkshops geven. 'Het is leuk om met vriendinnen een overheerlijke taart te bakken of met een groep vrienden tapas te bereiden en die dan bij mij aan de tafel op te eten', vertelt Ine enthousiast. Meer informatie hierover zie www.inepaauw.nl.

Uit de krant