Straat barbecue smaakt naar meer | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Burendag 2017 is een leuke dag om iets met de buren te doen. | Foto: pr.
Burendag 2017 is een leuke dag om iets met de buren te doen. | Foto: pr. (Foto: pr)
Rijnsburg

Straat barbecue smaakt naar meer

Afgelopen zaterdag hebben de buren in de Van der Koddestraat een gezellige barbecue met elkaar gehouden.

Mevrouw Sjaan Monster woont met zo'n vijftig jaar het langst in de Van der Koddestraat in Rijnsburg.

Pieter en Karine Kromhout zijn met enkele maanden het kortst neergestreken in de zijstraat tussen de Brouwerstraat en de Collegiantenstraat.

'Heerlijk dat er weer wat jong bloed in de straat is', beamen meerdere buren. Recent zijn er aardig wat nieuwe bewoners in de straat komen wonen.

Dat is precies de reden dat initiatiefnemer Helena de Haan deze straat barbecue afgelopen zaterdag, op Nationale Burendag, heeft georganiseerd.

'Toen ik hier negen maanden geleden mijn appartement betrok, had ik gelijk het verlangen mijn buren beter te leren kennen en ze samen te brengen. We kennen allemaal het gezegde: 'Beter een goede buur, dan een verre vriend'. Dat zie ik graag in de praktijk. In gesprek met overburen Bart en Martina de Mol ontdekte ik dat we ons enthousiasme hiervoor deelden. Zo is het balletje gaan rollen'. De buren kijken terug op een zeer geslaagde avond.

'Zeker voor herhaling vatbaar', reageren de gastheer en vrouw Jamie en Carola den Haan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>