735 voedselpakketten voor Kosovo | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

735 voedselpakketten voor Kosovo

Afgelopen weekend waren er twee prachtige acties georganiseerd om voedsel en luiers in te zamelen voor gezinnen in Kosovo die ver onder de armoedegrens moeten leven.

In de Albert Heijn was er een voedselpakketten actie. Twee dagen lang hebben geweldige vrijwilligers zich ingezet om uitleg te geven, de boodschappen uit het magazijn te halen, klaar te zetten, in ontvangst te nemen, in te pakken en naar de opslag te brengen. Op vrijdagochtend was er hulp van de leerlingen van het Wellant College. Het was een enorme klus, en met een prachtig resultaat: 735 pakketten zijn er gegeven door de winkelende gasten in de Albert Heijn.

Afgelopen zondag hield de diaconie van de protestantse kerken een luieractie. Stapels met luiers, doekjes en verzorgingsproducten zijn afgeleverd.

Begin november vertrekt er een transport van Werkgroep de Ruyter naar Kosovo. Een aantal vrijwilligers vliegt een paar dagen later naar Kosovo om de voedselpakketten, de luiers en andere noodgoederen rond te brengen bij de gezinnen. Dankbaar en hartverscheurend werk. Want het blijft heel moeilijk om van zo dichtbij te zien hoe het leven van die mensen nog steeds op zijn kop staat na een oorlog die al zo lang voorbij lijkt te zijn.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>