Open dag Creatief Atelier Tijs & Zo | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Open dag Creatief Atelier Tijs & Zo

Vier Rijnsburgse kunstenaars hebben de handen ineen geslagen en laten zien welke mogelijkheden er zijn om creatieve workshops of cursussen te volgen.

Zaterdag 30 september organiseren Tijs & Zo Workshops, Diezain creatieve workshops, InesDesign en Jasper van Delft van 11.00 tot 16.00 uur een open dag in het atelier aan het Bakkerspad achter de Langevaart ter hoogte van voorheen bakkerij Tijsterman.

Iedereen is welkom om binnen te lopen en informatie te vragen of mee te nemen. Bij Tijs & Zo Workshops schilder je in één workshop dolle diva's op doek of dienblad, dikke vriendinnen en andere vrolijke schilderijen in acrylverf. Ze zijn erg populair als teamuitje, verjaardagsfeestje of gezellig met vriendinnen. Je kunt ook sieraden maken, zoals Ibiza-bootbelts en Bijoux en dreamcatchers. Natuurlijk horen daar koffie, thee, lekkere koekjes en een wijntje bij en aan het eind gaat iedereen trots met een uniek kunstwerk naar huis.

Sieraden

Nieuw en leuk om te doen zijn de workshops van Inesdesign, waar sieraden en hangers van draad en luxe kralen worden gemaakt. Vanaf oktober is het ook mogelijk om schildersles te volgen (olie- en acrylverf) bij Jasper van Delft. Jasper is autodidact maar heeft een ruime ervaring in het maken van schilderijen met zeer uiteenlopende onderwerpen. Portretten en dieren spreken hem het meest aan, maar ook stillevens komen van zijn hand. Het idee om les te geven is voortgekomen uit de vele vragen die hij krijgt van mensen die lekker aan het schilderen zijn, maar dan ergens op vastlopen. Voor hem is het de uitdaging om de problemen op te lossen en het plezier in het schilderen te herstellen of te vergroten. Uiteraard zijn ook starters van harte welkom.

Diezain

Bij Diezain creatieve workshops kun je verschillende workshops en cursussen volgen, zoals Art Clay Silver (dit is kneedbaar zilver, waar je prachtige sieraden van kunt maken), verschillende technieken in het werken met glas, bijvoorbeeld schilderen op, glasmozaïek en glasfusen. Hiermee kun je een mooi windlicht, versiering voor aan de muur of een schaal of sieraden maken. Werken met Powertex (een universeel medium dat wordt gebruikt voor het maken van beelden, schilderijen, wanddecoratie, objecten en juwelen). Ook zullen cursisten met Powertex aan het werk zijn. Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn en ook nog wat moois te maken? Kom langs op de open dag. Kijk alvast op www.diezain.com en www.tijsenzo.nl.

Op de foto het atelier. V.l.n.r.: Ineke van den Oever, Karin Tijsterman, Caroline den Haan en Jasper van Delft. | Foto: pr.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>