Aanleg rotonde Noordwijkerweg deze week van start | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Bewoners en betrokkenen worden geïnformeerd over de plannen bij Noordwijkerweg en Voorhouterweg. | Foto: PvK.
Bewoners en betrokkenen worden geïnformeerd over de plannen bij Noordwijkerweg en Voorhouterweg. | Foto: PvK. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Aanleg rotonde Noordwijkerweg deze week van start

Nu de bocht in de Voorhouterweg nog

Het was druk afgelopen dinsdagavond tijdens de inloopavond in De Burgt. Belangstellenden lieten zich informeren over de aanleg van de rotonde Noordwijkerweg/Voorhouterweg. Maar belangrijker nog: wat gaat er gebeuren met de gevaarlijke bocht in de Voorhouterweg bij de Bankijkerweg om deze veiliger te maken? Dat is pas een écht heikel punt.

Door Piet van Kampen

Het project waar de betrokkenen hun soms indringende vragen over stelden bestaat uit twee fases. Fase 1 is de aanleg van genoemde rotonde die zoals gepland staat nog dit jaar gereed zal zijn. Fase 2 is nog in de ontwerpfase en dat betreft het verkeersveiliger maken van de gevaarlijke bocht in de Voorhouterweg waar de Bankijkerweg ontsloten is. 'We hebben het geheel in een totaal voorontwerpplan opgenomen. Hierin is de aanleg van een fietspad aan de zuidkant van de Voorhouterweg naar de Bankijkerweg opgenomen. Zodoende halen we het fietsverkeer van de weg', lichtte wethouder Klaas Jan van der Bent toe. Ook geeft hij aan dat de bocht aangepast zal moeten worden omdat het vrachtverkeer vanuit de Bankijkerweg, dat richting Rijnsburg afslaat, nauwelijks de bocht kan nemen.

In het ontwerp wordt opgenomen dat er voor fietsers één oversteekplaats komt. 'Veiliger voor iedereen en ook duidelijker voor de chauffeurs die dan maar met één oversteekplaats voor de fietsers worden geconfronteerd', vervolgt Van der Bent zijn uitleg. Over een klacht van een aantal bewoners van de Bankijkerweg die geen veilige uitrit bij hun woning hebben omdat het groen te hoog is: 'Dat is een kwestie van snoeien en onderhoud en is inmiddels gebeurd'.

Chaotisch

Een bewoonster van de Bankijkerweg was niet geheel tevreden. Zij had een duidelijker presentatie verwacht en bleef verstoken van concrete antwoorden op haar vragen. Zoals elke bezoeker kon zij na afloop haar wensen, klachten of ideeën op papier zetten. Bewoners van het nieuwe appartementencomplex aan de Voorhouterweg hebben weer andere vragen. Mevrouw Anita van Delft vindt het onacceptabel als er parkeerplaatsen achter het complex verdwijnen in de nieuw beoogde situatie. De wens om het verkeer vanuit Noordwijk richting Rijnsburg door de aanleg van de rotonde 'rustiger' het dorp binnen te laten rijden, zal uitkomen. Ook de verkeersveiligheid zal daar verbeteren. Nu nog snel door de bocht met de plannen voor de veelbesproken bocht in de Voorhouterweg.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>