Logo allesoverkatwijk.nl
Boulevardbewoners ondervinden overlast van de parkeergarage, maar krijgen geen schadevergoeding, | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Boulevardbewoners ondervinden overlast van de parkeergarage, maar krijgen geen schadevergoeding, | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Geen vergoeding voor bewoners Boulevard

Het verzoek van achttien bewoners aan de Boulevard voor planschade naar aanleiding van de kustwerkzaamheden, is door het college van burgemeester en wethouders opnieuw afgewezen.

Boulevardbewoners tussen de Koningin Wilhelminastraat en Oude Kerk hadden een verzoek om planschade ingediend, omdat ze vonden dat die werkzaamheden ten koste ging van hun uitzicht en dat ze meer overlast hadden na aanleg van de parkeergarage.

Een speciale onafhankelijke adviescommissie adviseerde het college eerder dit jaar dat verzoek om planschade af te wijzen, omdat die vond dat de schade binnen het 'normaal maatschappelijk risico' valt. Alleen planschade boven twee procent van de woningwaarde, kwam voor vergoeding in aanmerking. Het college nam dat advies over.

De bewoners namen geen genoegen met dat collegebesluit en gingen in beroep bij de gemeentelijke bezwaarcommissie. Daar werd het verzoek opnieuw afgewezen.

Reageer op dit nieuws 2