GB: Geen bibliotheek in Noordzee Passage | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Politiek

GB: Geen bibliotheek in Noordzee Passage

Tijdens de raadsvergadering van 29 juni was er een duidelijke scheiding tussen coalitie en oppositie. De coalitie wil het project voor een bieb van 11 miljoen euro in de Noordzee Promenade 'het voordeel van de twijfel geven', maar GemeenteBelangen en de rest van de oppositie zijn tegen het voorstel.

Ingezonden GemeenteBelangen

Nog geen drie weken daarvoor waren er nog kritische vragen vanuit de coalitie, maar dat bleek al snel een houding voor de bühne te zijn. Als oppositie werden wij in een kwaad daglicht werden gezet, omdat we de vorige sessie niet wilden aanschuiven. Het die sessie had geen enkel verschil gemaakt op het besluit, want dat was al veel eerder genomen.

Hoeveel meer geld moet er nog in deze locatie gestopt worden? GemeenteBelangen voorziet al bij voorbaat dat ook deze krediet aanvraag zal worden overschreden, zoals zoveel anderen.

De coalitie wil draagvlak creëren onder de bevolking. Maar dit is nu juist een veel gehoorde klacht van de burgers, dat besluiten al eigenlijk genomen zijn en dat daarna pas de burgers overtuigd dienen te worden van nut en noodzaak. De burger van onze gemeente heeft duidelijk haar mening laten horen en GemeenteBelangen heeft die ook gehoord; men is niet voor een bibliotheek op deze locatie.

GemeenteBelangen is wel van mening dat er plaats is voor een toekomstbestendige bibliotheek in het centrumgebied van Katwijk aan Zee, ook al stemt zij tegen het voorstel van een bieb in de Noordzee passage. Geen grote hoofdbieb, maar wel een bibliotheek die is afgestemd op het bedieningsgebied van Katwijk aan Zee, zoals de succes vestigingen in Rijnsburg en Valkenburg en het uitleen-tafeltje in de Roskam.

Politiek gezien zijn GemeenteBelangen en de rest van de oppositie uitgerangeerd. De coalitietrein dendert verder. Maar het is nog niet te laat, want het finale besluit is nog niet genomen.

Daarom is 21 maart 2018 een belangrijke datum voor de burgers van Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg: die kunnen dan bij de gemeenteraadsverkiezingen hun stem laten horen. Zij kunnen dan het verschil maken en duidelijk hun keuze aangeven. Wij hopen dan ook op een hoge opkomst en een duidelijke uitslag.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>