Jubilerend echtpaar blaast nog rustig door in Valkenburgs Harmonie | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Piet en Anneke van der Meij 70 en 60 jaar lid van Valkenburgse Harmonie. | Foto: Piet van Kampen.
Piet en Anneke van der Meij 70 en 60 jaar lid van Valkenburgse Harmonie. | Foto: Piet van Kampen. (Foto: Piet van Kampen)
Valkenburg

Jubilerend echtpaar blaast nog rustig door in Valkenburgs Harmonie

Van ophouden willen zij nog niet weten. Piet van der Meij (80) en echtgenote Anneke (76) werden afgelopen zaterdagmiddag in het zonnetje gezet.

Het podium in De Trom was deze middag voor het echtpaar dat al een mensenleven lang met veel plezier en passie de klarinet hanteert. Piet blaast al 70 jaar zijn partijtje mee en Anneke tovert al 60 jaar vrolijke noten uit haar instrument.

Het was een gezellige boel daar in de thuishaven van de plaatselijke harmonie. Wethouder Jacco Knape die er vanwege een speciale reden te gast was en zelf ooit enkele pogingen met de dwarsfluit waagde, omschreef het als een onderling gezellig sfeertje. 'De harmonie is van grote betekenis voor het eigen dorp. 'Jullie – en hij richtte het woord tot de jubilarissen- zijn er een mooi voorbeeld van. Het is mooi dat u beiden er al zo lang bij betrokken bent', prees hij het muzikale echtpaar. Alvorens de bewindsman Piet met een vergulde speld met drie Zirconia stenen decoreerde en Anneke een gouden exemplaar opspelde, had voorzitter Arjan Hogewoning het onderlinge samenzijn geopend. Deze stak het paar de loftrompet. 'Het is een bijzonder moment want jullie zijn ook nog vijftig jaar getrouwd'. Piet er droogjes tussendoor: 'Ja ook dat nog'. Een hilarische reactie vanuit de zaal bleef derhalve niet uit. De voorzitter vervolgens: 'Jullie zijn altijd trouwe bezoekers van de repetities. Betrokken bij hoogte- en dieptepunten, echte verenigingsmensen, een schoolvoorbeeld. Piet is overal bij als er iets gebeuren moet en werkte in 1992 mee aan de bouw van het nieuwe clubhuis', bracht de preses de aanwezigen in herinnering. Van der Meij hanteerde 25 jaar de voorzittershamer en werd al eerder tot erelid benoemd. Het is een publiek geheim dat het stel elkaar al jong bij de harmonie had leren kennen en dus later als harmoni(h)eus echtpaar de levensweg bewandelde die met vrolijke noten bezaaid lag.

Doorgaan

Na de officiële plechtigheid toonde het echtpaar zich blij verrast. 'Een hele eer en hier had ik niet opgerekend', biechtte Piet op. Echtgenote Anneke glunderde en toonde zich eveneens blij verrast. Beide lieten weten voorlopig nog door te zullen gaan. Piet: 'Zo lang het kan blijf ik spelen' en Anneke: 'Het gaat nog best en zo lang het kan speel ik door. Als het niet meer gaat dan pas stop ik'. Er waren nog meer jubilarissen die in de spotlights werden gezet. Voorzitter Hogewoning prees ook de jubilarissen Marjo van 'Veldt, 12, 5 jaar (fagot), Jenny de Roode, 25 jaar, (saxofoon) Cees Weinbergen 40 jaar, (bariton), Bou Zandbergen 40 jaar (bas) en Els Schoneveld 40 jaar (dwarsfluit). Een barbecue vormde het smakelijke intermezzo tijdens dit ouwe jongens-krentenbrood feestje.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>