Afbeelding

Activiteitenagenda bieb

Activiteiten

Voorjaar 2017 staat weer bol van de activiteiten in Bibliotheek Katwijk: van filmavonden tot lezingen, van cursussen tot workshops. Een gratis activiteitenbrochure ligt voor iedereen klaar in de bibliotheekvestigingen. Alle informatie is ook te bekijken op www.bibliotheekkatwijk.nl en daar zijn eveneens toegangskaarten te koop.

Filmavonden in de bieb zijn populair, de komende maanden staan er vijf op het programma. De vertoonde films zijn actueel en vaak gebaseerd op een boek.

Daarnaast ontvangt de bieb dit voorjaar uiteenlopende gasten. Jan de Lange komt vertellen over  zijn reizen naar het woeste westen van de Verenigde Staten. Sun Li, schrijfster van het boek ‘De zoetzure smaak van dromen’, geeft een uniek inkijkje in de Chinese cultuur in Nederland. Wat speelt zich af achter het afhaalluik van ‘de Chinees’. Een boeiend en ontroerend verhaal.

Noordzee

In samenwerking met het Natuurcentrum Katwijk wordt de Avond van de Noordzee georganiseerd: met een fotolezing van Cor Kuyvenhoven over de vervuiling van de Noordzee en met Noortje Schrauwen die ingaat op hoe we in Katwijk een handje kunnen helpen.

De Boekenweeklezing wordt door niemand minder dan schrijver Tommy Wieringa gehouden. Ook de lezing door journalist/televisiepresentator Derk Bolt is aanbevolen. Carolien van Egmond interviewt hem over zijn belevenissen tijdens de reizen die hij maakte voor Spoorloos. Wie naar deze avond gaat, ontvangt het boek van Derk Bolt ‘Groeten uit Verweggistan’ bij de entree. Ademloos kijken naar de sterren en zien wat er met het blote oog niet zichtbaar is. Astrofotograaf André van der Hoeven weet alles van wat er allemaal komt kijken bij sterrenkundefotografie.

Cursussen en workshops

Iets bijleren, kan ook in de bieb. De bibliotheek is de plek waar mensen zich actief kunnen informeren en al doende leren. Behalve de internetcursus ‘Klik & Tik, het internet op voor starters’ behoren ook de ‘Workshop: E-books op de -reader & tablet’ en de ‘Cursus Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid’ tot het standaard aanbod van Bibliotheek Katwijk. Nieuw is de cursus Word.

Wie de uitdaging wil aangaan om de eerste beginselen van de Russische taal machtig te worden, kan terecht bij de workshop Cyrillisch schrift.

Toegangskaarten

De kaartverkoop is van start gegaan. Toegangskaarten zijn te koop via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). Ook aan de balies in de bibliotheekvestigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn kaarten te verkrijgen. 

Uit de krant