Afbeelding

Avond van de democratie in de bieb

Activiteiten

In het kader van Nederland Leest (van 1 t/m 30 november) organiseert Bibliotheek Katwijk op woensdag 30 november de ‘Avond van de democratie’ in de Hoofdbibliotheek. Een leuke en informatieve bijeenkomst met medewerking van ProDemos en een aantal lokale raadsleden waarbij politiek en politieke betrokkenheid centraal staan.

Nederland Leest, dé grote leesbevorderingscampagne van de bibliotheek, gaat in 2016 voor het eerst over een thema: democratie. Nederland kan dus behalve aan het lezen, ook aan het debatteren. Dat past goed bij de bibliotheek als centrum van ontmoeting en debat.

Democratie leeft
Tijdens Nederland Leest 2016 legt de bibliotheek onze democratie langs de meetlat. Daarom  organiseren we een gratis informatiebijeenkomst over politiek in samenwerking met ProDemos, Huis voor democratie en rechtstaat.

Iedereen heeft met politiek te maken. Politiek gaat om wezenlijke onderwerpen die ons allemaal raken en waar we ons ‘tegenaan mogen bemoeien’ als we een goed idee hebben of ergens boos over zijn. Terwijl veel burgers in Nederland kritisch en betrokken zijn, zijn er ook groepen burgers die geen vertrouwen hebben in de overheid en in hun eigen vermogen om invloed uit te oefenen. Met deze leuke informatiebijeenkomst proberen we juist mensen weer het gevoel te geven dat hun mening er mag zijn en dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.

Het doel van de avond is op een laagdrempelige manier kennis maken met politiek en ervaren dat betrokkenheid bij de politiek van belang is. Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen, waaronder een gesprek met raadsleden. De aanwezigen maken kennis met het werk van de gemeenteraad, maar er is geen debat tussen de aanwezige politieke partijen.

Erbij zijn
Wie het leuk en interessant vindt om deze Avond van de democratie mee te maken, is van harte uitgenodigd op woensdag 30 november om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De toegang is gratis, maar er moet wél van tevoren een toegangskaart worden uitgeprint. Dat kan in alle bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit en print uw toegangskaart(en).
 

Uit de krant