Afbeelding

Meezingen op scratchdag

Geloof & Religie

Na twee jaar zonder de enige echte Katwijkse scratchdag zijn er weer voldoende enthousiaste mensen van diverse Katwijkse geloofsgemeenschappen samengekomen om deze scratchdag te organiseren. Daar is iedereen mee in haar nopjes, want aan de eerdere scratchdagen hebben deelnemers zeker mooie muzikale herinneringen. Zaterdag 6 februari is de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn ‘the place to be’. Liefhebbers kunnen, om mee te zingen, zich nog aanmelden. Wilt u het resultaat van alle oefeningen beluisteren, lees dan zeker ook verder.

Er is door de organisatie weer een keuze gemaakt uit liederen van Huub Oosterhuis, Taizé en Iona. Iedereen die graag zingt en wijs kan houden is welkom, of je lid van een koor bent of niet. Deze liederen zijn gekozen rond het thema ‘Op weg naar…’, een thema dat ons allen zeker deze tijd bezighoudt. Het gaat over onze levensweg, de weg naar veiligheid, naar een nieuw bestaan, naar een nieuwe samenleving, een weg met veelal een nog onbekende bestemming. Maakt dat ons bang, verdrietig of is er hoop? In de liederen op deze scratchdag wordt hier invulling aan gegeven.

Muzikale leiding

Dirigente Anneke Blanken van middenkoor Vocalis uit de parochiekern van H. Joannes de Doper zal de muzikale leiding op zich nemen. Haar begeleider, Niek van der Meij, zal de deelnemers op de piano begeleiden op de van hem bekende professionele wijze. Er wordt begonnen met oefenen om 11.00 uur, maar vanaf 10.30 uur bent u al van harte welkom voor de bekende koffie of thee. Aan het einde van de dag, zo rond 16.00 uur, voeren alle deelnemers de liederen uit voor alle belangstellenden in de Open Hof Kerk.

Aanmelden is nu al mogelijk

De organisatie verwacht veel aanmeldingen voor deze oecumenische scratchdag. U bent allen van harte welkom. De kosten bedragen € 17,50 (lunch en koffie / thee / fris inbegrepen). U kunt zich opgeven bij Frans Spaink, email spaink.f@casema.nl of telefonisch: 071 – 4021692, en dan wel even uw zangstem vermelden. Na opgave ontvangt u een bevestiging en verdere informatie van de organisatie. U kan zich nu aanmelden, een mooiere muzikale start van 2016 kan niemand zich voorstellen. Een deel van de inkomsten en de opbrengst van de deurcollecte wordt besteed aan een goed doel. Kunt u niet deelnemen, wat is het gaaf als de deelnemers bij de uitvoering van de liederen met de teksten om 16.00 uur vele gasten kunnen begroeten in de Open Hof Kerk.

Uit de krant