Afbeelding

Prachtige kerstwandeling Opleidingschool

Geloof & Religie

De eerste voorbereidingen waren al voor de zomervakantie begonnen maar eindelijk was het dan zo ver. Op woensdag 16 december namen bijna 1500 kinderen, ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden of vrienden deel aan de Kerstwandeling van de Christelijke Opleidingsschool. Het weerbericht werd de dagen ervoor nauwlettend in de gaten gehouden maar toen de eerste groep wandelaars rond half zes ’s middags onder leiding van een herder op pad ging, was het droog. Om de drie minuten vertrok er weer een nieuwe groep van ruim 20 kinderen en volwassenen en om bij negenen vertrok de laatste groep.

De eerste keer dat de wandeling werd georganiseerd was in 2007 en wordt traditiegetrouw 1x in de vier jaar gehouden. Het streven van de organisatie is om op een laagdrempelige wijze het Kerstverhaal MET ELKAAR te beleven.

Herders uit groep 8 leidden de bezoekers groepsgewijs langs diverse locaties in de buurt rond de school, door het Kerstverhaal op zoek naar het Kindje Jezus in de stal. De leerlingen uit groep 7 gaven vorm aan de verhalen uit de Bijbel en brachten zo het oude Kerstverhaal weer tot leven.

Zo was daar de aankondiging aan Maria door de engel Gabriël, de heraut die het bevel van keizer Augustus voorlas en Jozef en Maria die met de ezel op weg gingen  naar Bethlehem. Halverwege konden de wandelaars zien hoe in een film de bekende zandtovenaar Gert van der Vijver de tocht naar Bethlehem tot leven bracht in zand. Het verhaal werd verteld door Ed Bergman.

Na  heerlijke warme chocolademelk met een kerstkransje ging de wandeling naar Huize Salem waar prachtige kerstliedjes werden gezongen door de Bethelband. Getuige de oplopende wachttijden voor de deur konden de toeschouwers er geen genoeg van krijgen. Ook de bewoners van Huize Salem genoten met volle teugen van het optreden. Verderop was men getuige van hoe het grote nieuws aan de herders in het veld werd bekendgemaakt. Een kleine kudde echte schapen maakte de kerstsfeer compleet. Door het met sterren verlichte bos en langs een met kaarsjes verlichte Nachtegaallaan leidden de herders hun groepen naar de stal met Jozef, Maria en het kindje Jezus. Hier zongen de leerkrachten van groep 7 met enkele kinderen op aandoenlijke en ingetogen wijze “er is een Kindeke geboren op aard”. 

Na een wandeling van ongeveer een uur keerde men terug naar de Christelijke Opleidingsschool. Op het sfeervolle schoolplein kon iedereen gezellig napraten over de indrukwekkende Kerstwandeling onder het genot van een glaasje glühwein of limonade. Om het kerstlicht uit te laten stralen op anderen die het minder hebben dan wij, was er tevens een kraampje aanwezig van World Servants Rijnsburg waar informatie werd gegeven over wat deze groep jongeren gaat doen voor kinderen in Guatemala. Hieraan kon een bijdrage worden gegeven.

Het hele team van de Christelijke Opleidingsschool kan met een warm gevoel terugkijken op een fantastische Kerstwandeling.

Uit de krant