Afbeelding

Winnaars Sportverkiezingen 2015 gehuldigd

Sport in Katwijk

Zaterdagavond was sporthal Cleijn Duin het toneel van Sportverkiezing Katwijk 2015. Het werd een mooie avond waar sportverenigingen, bestuursleden en vrijwilligers elkaar ontmoetten, om samen het jaar 2015 op sportief feestelijke wijze met elkaar af te sluiten. Tijdens het drukbezette gala werden de prijswinnaars van de Sportverkiezing Katwijk 2015 bekend gemaakt. Kandidaten voor de verschillende sportprijzen, kwamen uit alle geledingen van de Katwijkse sportwereld. De winnaars werden onderscheiden door presentatoren Jack van Gelder en Krijn Schuitemaker en een enthousiaste zaal met sportliefhebbers.

Sportploeg van het jaar: BV Grasshoppers HR 1 (basketbal)

Genomineerd:

• MV Desiree (majorette): Europees kampioen met seniorenteam
  • VV Katwijk (voetbal): kampioen Hoofdklasse B, op overtuigende wijze
  • BV Grasshoppers HR 1 (basketbal): ongeslagen kampioen van de 1e divisie heren

Sportvrouw van het jaar: Karin Kuijt (basketbal)

• Petra Hogewoning (voetbal): speelster Ajax en Nederlands elftal, speelde dit jaar haar 100e interland
  • Malissa van Rijn (waterpolo): speelster ZVL BAM, won dit jaar de landelijke beker en supercup en kwam uit voor Jong Oranje
  • Karin Kuijt (basketbal): landskampioen met haar club Lekdetec en verkozen tot ‘Most Valuable Player’ tijdens de finale om het landskampioenschap. Tevens international Nederlands basketbalteam

Sportman van het jaar: Cem Senol (shidokan karate)

• Arjan van der Plas (MBT/hardlopen): winnaar strandrace Katwijk Fietst en 2e plaats Halve Marathon van Katwijk
  • Cem Senol (shidokan karate): wereldkampioen zwaargewicht Shidokan Karate in Boedapest, Hongarije
  • Tom van Duijn (American Football): kampioen van Duitsland met zijn club Braunschweig New Yorker Lions. Winnaar van het hoogste internationale clubtoernooi in Europa, de Euro Bowl

De Beloftes: Fleur Kuijt (basketbal)

• Esmee Messemaker (schaatsen/ shorttrack): 3e tijdens NK B-junioren, finaleplaats Europa Cup voor B-junioren
  • Kim de Jong (zwemmen): winnaar Nederlands Kampioenschap op het onderdeel schoolslag
  • Fleur Kuijt (basketbal): uitgeroepen tot belofte van de Nederlandse dameseredivisie en in 2014 medaillewinnaar Nederlands basketbalteam 3×3 tijdens Youth Olympic Games in China

Categorie ‘Vernieuwend initiatief’: Katwijk Fietst met de Strandrace