Afbeelding

Gepaste maatregelen tegen supporters Hoek

Algemeen

Bestuur van Hoek wil na ongeregeldheden in Katwijk met gepaste maatregelen komen, dat kopt www.pzc.nl op de website: (citaat:) 'Het bestuur van voetbalvereniging Hoek wil naar aanleiding van de ongeregeldheden zaterdag in Katwijk een duidelijk statement maken richting de supporters die op het complex van Quick Boys voor onrust zorgden.

Het bestuur van de hoofdklasser vergadert vanavond. "We willen in beeld krijgen wie er precies in de gehuurde partybus zaten en zullen met sancties komen", zegt voorzitter Art van der Staal. Een groep van ruim veertig overwegend jonge supporters, onder wie spelers uit verschillende jeugdteams van Hoek, huurde zaterdag een partybus om naar Katwijk af te reizen. Voor het duel kregen ze te horen dat het afsteken van vuurwerk niet was toegestaan, omdat het vooraf niet bij Quick Boys was gemeld. Kort voor de aftrap werden toch rookpotten, fakkels en zwaar vuurwerk afgestoken. Het kwam tot een handgemeen met stewards van de Katwijkse club, waarbij één steward lichtgewond raakte.

Paraplu

De fans van Hoek werden meteen richting een uitgang van het complex geleid. Er vielen over en weer rake klappen en de politie was snel ter plaatse. "Een man van Quick Boys begon met een paraplu te slaan", vertelde één van de Hoek-fans – die anoniem wil blijven – gisteren. "Daarna werden we de duinen ingeduwd en er was ineens overdreven veel politie aanwezig."

Tijdens de eerste helft cirkelde een politiehelikopter met camera boven het complex van Quick Boys, op zoek naar de supporters van Hoek. Twee fans, 15 en 19 jaar oud, werden opgepakt en naar het politiebureau in Leiden gebracht. Ze werden zaterdagavond al vrije voeten gesteld. De partybus vertrok bij het begin van de tweede helft al richting Zeeuws-Vlaanderen. Art van der Staal: "We betreuren wat er is gebeurd en zullen gepaste maatregelen nemen tegen leden van onze club." 'Tot zover het citaat van: www.pzc.nl. (lees meer)

Uit de krant