Afbeelding

Ridderbos dit jaar decor voor kerstwandeling Piek

Geloof & Religie

Traditiegetrouw kunnen jong en oud zaterdag 19 december weer genieten van de Kerstwandeling. Wat anders is dit jaar is de locatie: de organisatie van Stichting PIEK heeft gekozen voor het Ridderbos achter het gemeentehuis. De wandeling is van 17.00 uur tot 19:15 uur. Aansluitend is er van 19.30 uur tot 20.00 uur een Sing-in. Het Ridderbos bevindt zich aan de Nieuwe Duinweg, nabij het Katwijkse gemeentehuis.

Het terrein biedt een prachtig decor voor verschillende sketches die op de route te zien zijn. Dit jaar zal het traditionele kerstverhaal, de aankondiging en de geboorte van Jezus Christus, uitgebeeld worden. De eerste wandelgroep vertrekt om 17.00 uur en de laatste groep om 19.00 uur. Een wandeling duurt ongeveer 30 minuten.

De wandeling start ter hoogte van de Duinoordweg (ingang vanaf Zeeweg) en eindigt in het kerstdorp achter het gemeentehuis. Daar kan men volop genieten van prachtige kerstliederen, de gezellige sfeer en heerlijke warme chocolademelk. Aanwezig zijn o.a. Chr. boekhandel ‘Het Baken’ & ’Huis&zo’. Ook voor de kinderen is er weer genoeg te beleven. Aansluitend is er in het kerstdorp een Sing-in. Onder begeleiding worden er tussen 19:30 uur en 20:00 uur bekende kerstliederen ten gehore gebracht. Een warme afsluiting van Kerstwandeling 2015.

Het kerstevenement is gratis te bezoeken, wel wordt er een collecte gehouden om de onkosten te dekken. De organisatie adviseert bezoekers om zoveel mogelijk op de fiets naar de kerstwandeling te komen en deze voor het gemeentehuis te parkeren. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren op het marktplein, het parkeerterrein nabij de Triumfatorkerk of bij sporthal Cleijn Duin.

Meer informatie: www.stichtingpiek.nl

Stichting PIEK staat voor Projecten Interkerkelijke Evangelisatie Katwijk en is opgericht om vanuit samenwerking tussen verschillende christelijke kerken en gemeenten binnen Katwijk evangeliserende activiteiten te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. De Kerstwandeling is mogelijk dankzij vrijwilligers uit verschillende kerken uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Uit de krant