CDA Zuid-Holland blijft hameren op goede inpassing Rijnland Route

Algemeen
Afgelopen week hebben de Provinciale Staten het Inpassingsplan Rijnlandroute besproken. Dit plan geeft aan hoe de nieuwe provinciale weg tussen de kust bij Katwijk en de A4 bij Leiden moet worden aangelegd. De Zuid-Hollandse CDA-fractie stemde in met de plannen omdat het verbeteren van deze route van groot belang is voor de bereikbaarheid van de hele regio. Fractievoorzitter van het CDA Katwijk Krijn van der Spijk onderschrijft dit belang. “Dagelijks staat het verkeer in de spits tussen Katwijk en de A4 helemaal vast. Voor de leefbaarheid in onze dorpen én onze lokale economie is het van groot belang dat het verkeer weer in beweging komt,” stelt Van der Spijk, “Maar hoe de nieuwe weg ingepast wordt bij Valkenburg en Katwijk aan den Rijn, daarover zijn we nog helemaal niet tevreden.”

Provincie moet meewerken aan goede inpassing
De CDA-fractie in Zuid-Holland en de Katwijkse fractie hebben voorafgaand aan het besluit de afgelopen jaren steeds intensief overlegd. De beide fracties vroegen onder meer aandacht voor de aansluiting van de Rijnland Route op de N206 ter hoogte van de Duinvallei, de verdieping van de weg en de ligging van de viaducten bij Valkenburg en de aansluiting op het gebied De Woerd. Jeroen Ravensbergen geeft aan dat wat het CDA betreft hier een aantal aandachtspunten ligt, die de doorstroming en daarmee de leefbaarheid langs de Rijnlandroute en bij de aansluiting op de N206 moeten vergroten. Ravensbergen was jarenlang woordvoerder op dit onderwerp in de gemeenteraad van Katwijk voor het CDA en is nog steeds nauw betrokken bij het onderwerp.

In de Provinciale Staten zijn diverse moties aangenomen over de aanleg van de Rijnlandroute in de gemeente Katwijk. Vorige week riep de Zuid-Hollandse CDA-fractievoorzitter Hans Démoed het provinciebestuur opnieuw op met de gemeente Katwijk te zoeken naar oplossingen voor de knelpunten. Jeroen Ravensbergen is blij met deze aandacht voor de inpassing bij Valkenburg en Katwijk. Hij is inmiddels kandidaat voor het CDA Zuid-Holland bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ravensbergen: “Het is belangrijk dat de Rijnlandroute er komt. We hebben steeds gestreden voor een goede inpassing. En met de nieuwe fractie in de provincie zal ik mij sterk blijven maken voor een goede inpassing van de weg.”

Beweegbare bruggen
Over de kosten van het beweegbaar houden van de bruggen over de Rijn en over de omvang van de schade van het vastmaken van de bruggen voor het regionale bedrijfsleven bestaat nog veel onduidelijkheid. Démoed pleitte ervoor voorlopig geen beslissingen te nemen die de beweegbaarheid van de bruggen definitief onmogelijk maakt. Démoed: “Laten we zorgen dat we in het aanbestedingsproces de kosten glashelder krijgen. Tegelijk kan het bedrijfsleven deze extra tijd gebruiken om te zoeken naar alternatieve oplossingen.” Ook die uitwerking moet dan door de nieuwe Provinciale Staten worden beoordeeld.

Uit de krant