PIEK Kerstwandeling op zaterdag 20 december

Algemeen
Een kind is ons geboren, dat is het thema van de PIEK Kerstwandeling 2014. De wandeling, voor het eerst georganiseerd in 2005 en nog steeds erg populair, vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 december in de zuidduinen van Katwijk (ingang: Sportlaan, ter hoogte van de Soefitempel).

Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen bezoekers groepsgewijs de duinen in, op weg langs meerdere sketches die het traditionele kerstverhaal, de aankondiging en de geboorte van Jezus Christus, uitbeelden. Verschillende kerken uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg doen hier aan mee. Het kerstevenement is gratis te bezoeken, wel wordt er aan het einde van de wandeling een collecte gehouden. De organisatie adviseert bezoekers om zoveel mogelijk op de fiets naar de Sportlaan te komen.

Route

Vanwege de hoge opkomt van vorig jaar en de soms lange wachttijden is besloten om dit jaar de kerstwandeling van start te laten gaan na het kerstdorp. De ingang naar het duin bevind zich tegenover de soefitempel. Bij aankomst in het kerstdorp kunt u genieten van prachtige kerstliederen, de gezellige sfeer in het dorpje en heerlijke warme chocolademelk. Ook kunt u rustig rondkijken bij de boekentafel van Chr. boekhandel 'Het Baken', zij hebben een prachtige collectie kerstboeken, cd’s en dvd's voor u geselecteerd. Snuffel ook eens rond tussen de handgemaakte kerstproducten en brocante van 'Huis&zo’. Ook voor de kinderen is er in het kerstdorp genoeg te beleven. Klaar voor de wandeling? Dan kunt u doorlopen naar de start waar u groepsgewijs aan de wandeling kunt beginnen.

Blijf op de hoogte via www.stichtingpiek.nl of volg ons op Facebook en Twitter.

Uit de krant