Zeejachthaven Katwijk weer stuk dichterbij

Algemeen
Veel Katwijkers vragen zich af hoe het staat met de zeejachthaven. VVD-wethouder Thijs Udo heeft een zestal modellen laten ontwikkelen. Van deze zes modellen zijn er nu drie geselecteerd om verder uitgewerkt te worden. De VVD hoopt voor de zomer van 2011 nog één model over te hebben.

Op dit moment zijn de overgebleven modellen Marina, Schakel en Baai. Geheel toevallig één ten zuiden van de uitwatering, eentje voor de uitwatering en één ten noorden van de uitwatering. Flink wat variatie dus! Na de goedkeuring door de gemeenteraad zal de laatste fase van de haalbaarheid in werking treden: Dan komt er zicht op de eindvariant.

De VVD is een groot voorstander van de Zeejachthaven. De haven past bij het historisch en cultureel perspectief van Katwijk, waarbij ook de visserij een rol speelt. Daarnaast is het een grote stimulans voor de Katwijkse economie, toerisme en recreatie. Ook behoort een achterlandverbinding tot de mogelijkheden. Hierdoor krijgt Katwijk een verbinding met rivierbestemmingen. Wel vindt de VVD dat de haven écht moet passen bij Katwijk. Er moet daarom goed gekeken worden naar de maat en schaal.

De VVD ziet de discussie naar de eindvariant vol vertrouwen tegemoet. Wat ons betreft wordt Katwijk alleen maar beter en mooier met een levendige zeejachthaven!

Ingezonden door VVD Katwijk



Uit de krant