Eerste Tortellini-woning in 't Duyfrak in Valkenburg opgeleverd

Algemeen
Mevrouw Brouwer, koper van een Tortellini-starterswoning van SpiritWonen, ontving dinsdag 24 maart als eerste de sleutel van haar nieuwe woning in ’t Duyfrak in Valkenburg. Naast de sleutel ontving ze van Bert Veldman, manager vastgoed van SpiritWonen, een ‘Tortellini-mand’ gevuld met allerlei Italiaanse specialiteiten als welkomstcadeau.

Tortellini, de ideale starterswoning
Woningcorporatie SpiritWonen heeft samen met Akropolis architecten en aannemerscombinatie Van Zessen Claer 24 starterskoopwoningen onder de naam Tortellini in ’t Duyfrak in Valkenburg gerealiseerd. Het complex bestaat uit twee woonblokken van iedere zes beneden- en zes bovenwoningen. De benedenwoningen met een totale gebruiksoppervlakte van circa 60 m2 zijn gelijkvloers en hebben een tuin van circa 3,5 bij 6 meter. De bovenwoningen hebben een totale gebruiksoppervlakte van ongeveer 68 m2 en bestaan uit twee woonlagen en een galerij/dakterras van circa 3 bij 6 meter. Deze woningen zijn bereikbaar via een buitentrap en een brede galerij.
In een volgend deelplan bouwt SpiritWonen 24 vergelijkbare starterskoopwoningen.

Deelplan 2 dit voorjaar van start
De gemeente Katwijk start dit voorjaar met het bouwrijp maken van een nieuw deel van de wijk ’t Duyfrak, zodat gestart kan worden met de bouw van het tweede deelplan. In dit deelplan worden 175 woningen gebouwd, waardoor ’t Duyfrak groeit naar 287 woningen. SpiritWonen realiseert in dit deelplan circa 30 sociale huurappartementen. BPF Bouwinvest bouwt 95 vrije sector huurwoningen en 30 koopwoningen en Van Zessen Claer realiseert circa 20 koopwoningen. Vermoedelijk wordt in het eerste kwartaal van 2010 de eerste paal geslagen.

Groen in de wijk
In 2010 wordt ook een start gemaakt met de inrichting van de dorpsweide. In 2009 wordt de inrichting van dit gebied ontwikkeld. De inrichting van de openbare ruimte in ‘t Duyfrak loopt gelijk met de oplevering van de woningen in deelplan 2.

Informatie
Ontwikkelingen leest u op www.spiritwonen.nl of de website van ‘t Duyfrak www.tduyfrak.nl (deze website wordt binnenkort vernieuwd).

Uit de krant