Afbeelding

Voorproefje op het Kerstfeest

Algemeen

Een mooi verlichtte kerstboom op het Burg. Koomansplein, een kinderkoor, een mannenzanggroep, glühwein, chocolademelk, erwtensoep en kerststol.

Ingrediënten voor een bijzonder mooie avond in en om de Grote- of Laurentiuskerk, vorige week zaterdagavond. Om 19.00 uur begonnen de klokken te luiden, in de kerk een rustig geroezemoes.

Langzaam stroomde de kerk vol. Kinderstemmen klonken zachtjes, een beetje zenuwachtig misschien. Om 19.30 uur werd het donker in de kerk, de kinderen van kinderkoor ZEP kwamen met een kaarsje op hun hand de kerk binnen en zongen Sjaloom. Deze avond georganiseerd door Oranje Vereniging Rijnsburg werd ingevuld door samenzang onder leiding van Johan Haasnoot. Er werden liederen gezongen door kinderkoor ZEP, maar ook door mannenzanggroep Jeruël. Zij zongen onder leiding van Maarten Verhoef, onder muzikale begeleiding van Gerben Glasbergen. Het eerste lied was een mix van dit alles. Het kinderkoor begon met zingen, werd opgevolgd door de mannenzanggroep en de laatste coupletten werden gezongen door de gehele kerk.

Na het laatste lied, nodigde voorzitter Robert-Jan Heemskerk alle mensen uit om buiten nog even na te genieten onder het genot van een bekertje glühwein, een beker snert, of warme chocolademelk. Oranje Vereniging Rijnsburg wenst iedereen fijne Kerstdagen en een prachtig 2017.

Uit de krant