Het pand aan de Schoolstraat waar de OVKZ al sinds 2009 in gevestigd is. | Foto: SKvD
Het pand aan de Schoolstraat waar de OVKZ al sinds 2009 in gevestigd is. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Oranjevereniging Katwijk Zee koopt pand van de gemeente

Algemeen

De Oranjevereniging Katwijk aan Zee gaat het onderkomen aan de Schoolstraat in Katwijk aan Zee kopen van de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft daar vorige week toestemming voor gegeven.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

‘De Oranjevereniging is al langere tijd op zoek naar een vaste locatie’, vertelt wethouder Sonny Spek vrijdag tijdens het persgesprek. ‘Ze huren nu al sinds 2009 ruimte van de gemeente in de Schoolstraat. Met de verkoop hopen we dat er een einde komt aan de onzekerheid over huisvesting.’

In het verleden is gezocht naar andere locaties in Katwijk aan Zee, maar die locaties met dezelfde oppervlakte en mogelijkheden waren niet beschikbaar. Eind 2022 heeft de Oranjevereniging Katwijk aan Zee (OVKZ) de gemeente verzocht het pand aan de Schoolstraat 2B te kopen en te renoveren. 

‘Gezien de lange huurrelatie, toezeggingen uit het verleden en de initiatieven die de OVKZ voor de bewoners van de gemeente Katwijk ontplooit, heeft het college aangegeven een positieve grondhouding te hebben ten aanzien van dit verzoek’, staat in de nota van het college.

Het pand, een bedrijfsruimte, wordt verkocht voor een bedrag van 136.500 euro.

Uit de krant