Wil Peppelenbos en Heléne van Elk stoppen met het arrangeren van het Kindercorso.
Wil Peppelenbos en Heléne van Elk stoppen met het arrangeren van het Kindercorso. Foto: pr

Zussen stoppen met Kindercorso

Algemeen

Na twee jaar geen kindercorso organiseren is er dit jaar weer een Kindercorso in de Feestweek. 

De drijvende krachten achter dit kleurrijke kinderfestijn, de zussen Wil Peppelenbos en Heléne van Elk hebben besloten te stoppen met organiseren van het Kindercorso. Samen hebben zij bij elkaar opgeteld 75 jaar het Kindercorso vorm gegeven.  

Vrijwilligers gevraagd voor Kindercorso

Door het vertrek van Wil Peppelenbos en Heléne van Elk is organisator van het Kindercorso, Oranje Vereniging Rijnsburg, op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten om van het Kindercorso weer een kleurrijk feest te maken.

Wil Peppelenbos nam ongeveer 45 jaar geleden, het kindercorso over van Herman van de Berg. Herman deed in die tijd zowel het Bloemencorso als het Kindercorso. Omdat beide corso’s steeds meer gingen vragen van de arrangeurs en organisatie was het niet meer te combineren. Zus Heléne van Elk kwam vijftien jaar later naast haar staan. Samen hebben de zussen bij elkaar opgeteld 75 jaar het Kindercorso vorm gegeven.

De zussen kunnen heel wat verhalen vertellen over het Kindercorso. ‘Het was altijd een heel bijzondere week en ontzettend leuk om met al die vrijwillige bloemstekers iets moois neer te zetten’, laten ze weten. Eén anekdote was dat Wil geridderd zou worden door burgemeester Arie van der Lee. Dit zou plaatsvinden op donderdag op het bordes van het gemeentehuis in Rijnsburg. Natuurlijk wist Wil van niets, en Heléne kreeg op woensdag persoonlijk de opdracht van de burgemeester om ervoor te zorgen dat Wil op donderdag op het bordes zou staan. Het bezorgt Heléne nog hoofdpijn als ze er aan denkt hoe ze uiteindelijk ervoor gezorgd heeft dat Wil geridderd werd op donderdag in de Feestweek.

Naast het Kindercorso zijn ze beide ook al jaren mede de gezichten van de bloembindcursus. Voor het steken van de bloemen op de fietsjes is dit altijd heel fijn geweest. Menig cursist heeft meerdere fietsjes van prachtige bloemen voorzien. In de veiling waren Wil en Heléne altijd degene die elk fietsje controleerde. Zij liepen de hele dag rond om mensen te helpen, vrijwilligers voorzien van tips en advies. Dankzij de ongelooflijke groene vingers van de twee zussen, is het Rijnsburgs Kindercorso zo uniek!

Oranje Vereniging Rijnsburg is nu op zoek naar nieuwe mensen. ‘We zoeken vrijwilligers die ons willen helpen bloemen steken. Maar ook zijn we op zoek naar mensen die andere stekers kunnen coachen bij het steken. Iedereen is welkom op dinsdagmiddag 9 augustus en woensdag 10 augustus in de veiling om de kinderfietsen en andere vervoersmiddelen op te steken. Maar niet iedereen is daar even bedreven in. Daarom zoeken we hiervoor coaches, mensen die iets meer affiniteit en ervaring hebben met de bloemsierkunst’, zo laat William Hogewoning namens OV Rijnsburg weten. 

Ben jij zo’n persoon? Neem contact met op via
www.ovrijnsburg.nl/contact.

Uit de krant