Feestje bij nieuwbouwproject De Horn in Rijnsburg | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Feestje bij nieuwbouwproject De Horn in Rijnsburg

Op de bouwplaats van nieuwbouwproject De Horn in Rijnsburg werd afgelopen vrijdag een feestje gevierd. Gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling, aannemer Van Rhijn Bouw, wethouder Adger van Helden en de kopers van de woningen waren aanwezig om te vieren dat de bouw van de woningen is gestart.

Alle kopers waren afgelopen vrijdag uitgenodigd naar de bouwplaats in Rijnsburg te komen om hun nieuwe buren te ontmoeten en de bouw van hun woning te vieren.

Na een korte ontmoeting en een welkomstwoord kregen de aanwezigen de mogelijkheid hun wens in een tijdscapsule te stoppen. Die werd door de aanwezige kinderen begraven in de grond in de nabijheid van het Merovingisch grafveld. Na afloop kregen de kopers de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen.

59 woningen

De Horn is een bijzondere locatie midden in Rijnsburg. 'Wij noemen het ook wel, om meerdere redenen, het best bewaarde geheim aan de Vliet', aldus Theo van der Plas, Ontwikkelingsmanager bij BPD. De nieuwbouwwoningen in De Horn worden verkocht in meerdere fases. Fase 2 bestaat uit 59 herenhuizen, hofwoningen, laanwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen.

Alle woningen zijn verkocht, de bouw is medio september van start gegaan. Voor het ontwerp van de woningen heeft de architect zich laten inspireren door de bebouwing in het oude Rijnsburg, maar dan met een moderne twist.

Van der Plas: 'Wij vonden dat deze bijzondere wijk geen standaard nieuwbouw wijk mocht worden, maar één waar bij de oplevering de 'tand des tijds' als het ware al zichtbaar zou zijn. Dat is erg goed gelukt en daarom maken wij de architect een groot compliment.'

Respect voor historie

Nieuwbouwwijk De Horn krijgt veel groen, water en ruimte, waardoor je hier straks heel ontspannen woont. De opzet van de wijk is ontworpen met respect voor de historie. Op prachtige wijze krijgen de vondsten uit het Merovingische tijdperk een rol in het Merovechpark en de oude Vliet meandert straks weer door de buurt heen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>