Maikey Parami in actie tijdens RBB- Excelsior Maassluis.
Maikey Parami in actie tijdens RBB- Excelsior Maassluis. Foto: H. Heemskerk

Strijdlust en inzet brengen Rijnsburgse Boys naar de derde plek

Algemeen

Werd het plek drie of plek negen. Daarover werd eigenlijk niet gespeculeerd voorafgaande aan de wedstrijd Rijnsburgse Boys-Excelsior Maassluis.

De wedstrijd tegen twee, in punten, precies gelijkstaande toppers uit het zaterdagvoetbal moest eerst maar gespeeld worden. Dan verder kijken. De vreugde van de overwinning was groot bij de Uien. En dat na een uiterst spannende wedstrijd die een rust- en een eindstand van 2-1 kende.

Rijnsburgse Boys zette een uiterst succesvolle serie gewoon voort en is de trotse nummer drie in de tweede divisie. Verlies had een duikeling opgeleverd naar de negende plaats. Het geeft nog maar eens aan hoe klein de verschillen in de middengroep zijn. Een extra reden om ´het koppie´ erbij te houden. Een bijzonderheid is wel dat Rijnsburgse Boys nog steeds een negatief doelsaldo (-1) heeft. Niemand die daar om maalt. Wellicht kan daar a.s. zaterdag, als in Tiel tegen TEC wordt gespeeld, verandering in komen.

In vorm

Trainer Pieter Mulder startte met dezelfde basis als een week eerder tegen De Treffers. De volgende wedstrijd zal dit beslist anders zijn, want zeker is al dat Donny van Oijen vanwege een enkel blessure tot aan de winterstop niet meer van de partij zal zijn. Dat is jammer want hij stak de laatste weken in een prima vorm en was tegen Maasluis het eerste half uur beslist een van de gangmakers van zijn team. Op het moment dat Van Ooijen zich moet laten vervangen stond het 1-1.

Rijnsburgse Boys heeft thuis dit seizoen nog wat opstartproblemen. Gelukkig was er na de snelle voorsprong van Maassluis (zesde minuut) nog voldoende tijd om de zaken recht te zetten. Aan het doelpunt van Excelsior mankeerde eigenlijk niets. Misschien had de ongelukkige glijpartij van Hidde Prijs dit kunnen voorkomen. Rijnsburg ging vanzelfsprekend niet bij de pakken neer zitten, rechtte de rug en na een overtreding op Donny van Oijen in het zestienmetergebied scoorde aanvoerder Wesley Goeman via een penalty de gelijkmaker.

De boomlange Tobias Kleiweg van Excelsior Maassluis deed in de eerste helft beslist van zich spreken. Bang voor een nieuwe overtreding, na een eerdere gele kaart, durfde hij niet in te grijpen toen Jeffrey Jongeneelen op het middenveld in balbezit kwam. Deze kreeg een bijna vrije doortocht richting doelman Van Leeuwen en rondde beheerst af. Achteraf bleek dit de winnende goal van de terechte man van de wedstrijd. Hij had deze titel nog meer glans kunnen geven als hij de fraaie aanval met Joël Tillema doeltreffend had kunnen afsluiten. Nu kwam zijn perfect afbuigende schot op de paal. De bloedstollende minuten in de extra tijd zorgden niet meer voor een andere uitslag.