Kerst-boodschappen voor Roemenen

Algemeen
De tassenactie van de stichting “Kind in Oost-Europa” was ook dit jaar weer een groot succes. Begin december was er de huis-aan-huiscollecte voor de Roemeense bevolking. Ieder jaar weet de stichting zich gesteund in haar werk door de inwoners uit de KRV-gemeente. De collecte bracht samen met de spontane donaties het mooie bedrag van € 18.000 op.

Op maandag 15 december start de actie in de Roemeense hoofdstad Boekarest. De door Anneke van der Kouwe en haar Roemeense collega Alexandru bestelde boodschappen staan netjes klaar bij de lokale Lidl. De 7 Nederlandse vrijwilligers kunnen eindelijk beginnen met het prachtige werk. Samen met Roemeense helpers worden de 10 pallets boodschappen opgehaald en verdeeld in tassen. Door de gunstige weersomstandigheden en de samenwerking met de Roemeense helpers is de klus om 16.30 uur geklaard. De kerk van 5 bij 10 meter in Tunari, een voorstadje van Boekarest staat stampvol met de 300 tassen voor de gezinnen, 400 kersttasjes voor de kinderen en gehandicapten, 65 pakketjes voor de zwervers en 75 tasjes voor de bejaarden. De rest van de week worden de kerstgaven bij de mensen bezorgt. Er zijn mooie ontmoetingen in de gezinnen, bij de gehandicapten en de bejaarden. Er vloeit menige traan van blijdschap bij het zien van de rijk gevulde tas. Allemaal spullen die voor deze mensen niet te betalen zijn.

Op vrijdag gaat de groep het centrum van de stad in. De Roemenen die de straat of het riool als hun huis hebben ontvangen een hartelijke woord en tasje met lekkers. Zaterdag is de groep te gast in de kleine kerk van ds. Toma in Tunari. De kerk is dan weer goed gevuld maar nu met de kinderen van de gemeente om het Kerstfeest te vieren. Een mooie afsluiting voor vlak voor het vertrek naar Nederland. Genietend van de blije kindergezichten

Uit de krant